Potatis- och chèvrepaj med nötter

Betyg (1-5):
3.1 (42 betyg)

En matig paj, god både varm och kall. På buffébordet eller som huvudrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 500 g borstad färsk potatis
  • 3 salladslökar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 200 g skivad chèvre
  • 3 msk rostade solroskärnor eller pinjenötter

Gör så här

  1. Finfördela fettet i mjölet och bakpulvret till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en pajform. Sätt formen i kylen ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna något och skär dem sedan i skivor. Skiva salladslökarna tunt.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Varva blandningen med potatis och lök i formen. Täck med ostskivorna (ostkanterna kan vara kvar), strö över nötter eller kärnor. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, 25-35 minuter.

Servering

Servera pajen varm eller kall med sallad. Den är också god till grillat kött och rökt lax.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetsspaghetti med rucola och parmesan - Coop

(8)

Päronsallad med ädelost - Coop

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Pizza med pesto och mozzarella - Coop

(6)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost - Coop

(18)

Julbullar - Coop

(19)

Broccolisallad med grillad halloumi - Coop

(100)

Sallad med halloumi och pinjenötter - Coop

(7)
11 st
  • Pajdeg:
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 500 g borstad färsk potatis
  • 3 salladslökar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 200 g skivad chèvre
  • 3 msk rostade solroskärnor eller pinjenötter

Potatis- och chèvrepaj med nötter

Betyg (1-5):
3.1 (42 betyg)

En matig paj, god både varm och kall. På buffébordet eller som huvudrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finfördela fettet i mjölet och bakpulvret till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en pajform. Sätt formen i kylen ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna något och skär dem sedan i skivor. Skiva salladslökarna tunt.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Varva blandningen med potatis och lök i formen. Täck med ostskivorna (ostkanterna kan vara kvar), strö över nötter eller kärnor. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, 25-35 minuter.

Servering

Servera pajen varm eller kall med sallad. Den är också god till grillat kött och rökt lax.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetsspaghetti med rucola och parmesan - Coop

(8)

Päronsallad med ädelost - Coop

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Pizza med pesto och mozzarella - Coop

(6)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost - Coop

(18)

Julbullar - Coop

(19)

Broccolisallad med grillad halloumi - Coop

(100)

Sallad med halloumi och pinjenötter - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies