Potatis- och chèvrepaj med nötter

Betyg (1-5):
3.1 (42 betyg)

En matig paj, god både varm och kall. På buffébordet eller som huvudrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 500 g borstad färsk potatis
  • 3 salladslökar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 200 g skivad chèvre
  • 3 msk rostade solroskärnor eller pinjenötter
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Finfördela fettet i mjölet och bakpulvret till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en pajform. Sätt formen i kylen ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna något och skär dem sedan i skivor. Skiva salladslökarna tunt.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Varva blandningen med potatis och lök i formen. Täck med ostskivorna (ostkanterna kan vara kvar), strö över nötter eller kärnor. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, 25-35 minuter.

Servering

Servera pajen varm eller kall med sallad. Den är också god till grillat kött och rökt lax.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Broccolisallad med grillad halloumi

(101)

Matvetesallad marockostyle

(22)

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

(9)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Sallad med halloumi och pinjenötter

(7)

Päronsallad med ädelost

(3)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)
12 st
  • Pajdeg:
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 500 g borstad färsk potatis
  • 3 salladslökar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 200 g skivad chèvre
  • 3 msk rostade solroskärnor eller pinjenötter
  • 0.5 tsk salt

Potatis- och chèvrepaj med nötter

Betyg (1-5):
3.1 (42 betyg)

En matig paj, god både varm och kall. På buffébordet eller som huvudrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finfördela fettet i mjölet och bakpulvret till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en pajform. Sätt formen i kylen ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna något och skär dem sedan i skivor. Skiva salladslökarna tunt.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Varva blandningen med potatis och lök i formen. Täck med ostskivorna (ostkanterna kan vara kvar), strö över nötter eller kärnor. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, 25-35 minuter.

Servering

Servera pajen varm eller kall med sallad. Den är också god till grillat kött och rökt lax.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Broccolisallad med grillad halloumi

(101)

Matvetesallad marockostyle

(22)

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

(9)

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

(19)

Sallad med halloumi och pinjenötter

(7)

Päronsallad med ädelost

(3)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies