Potatis- och chèvrepaj med nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

En matig paj, god både varm och kall. På buffébordet eller som huvudrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 500 g borstad färsk potatis
  • 3 salladslökar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 200 g skivad chèvre
  • 3 msk rostade solroskärnor eller pinjenötter
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Finfördela fettet i mjölet och bakpulvret till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en pajform. Sätt formen i kylen ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna något och skär dem sedan i skivor. Skiva salladslökarna tunt.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Varva blandningen med potatis och lök i formen. Täck med ostskivorna (ostkanterna kan vara kvar), strö över nötter eller kärnor. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, 25-35 minuter.

Servering

Servera pajen varm eller kall med sallad. Den är också god till grillat kött och rökt lax.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetsspaghetti med rucola och parmesan

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julbullar

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Pajdeg:
  • 25 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 500 g borstad färsk potatis
  • 3 salladslökar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 200 g skivad chèvre
  • 3 msk rostade solroskärnor eller pinjenötter
  • 0.5 tsk salt

Potatis- och chèvrepaj med nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

En matig paj, god både varm och kall. På buffébordet eller som huvudrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finfördela fettet i mjölet och bakpulvret till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en pajform. Sätt formen i kylen ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna något och skär dem sedan i skivor. Skiva salladslökarna tunt.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Varva blandningen med potatis och lök i formen. Täck med ostskivorna (ostkanterna kan vara kvar), strö över nötter eller kärnor. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, 25-35 minuter.

Servering

Servera pajen varm eller kall med sallad. Den är också god till grillat kött och rökt lax.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbetsspaghetti med rucola och parmesan

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Quinoacroquetter med pistagenötter och getost

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julbullar

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Broccolisallad med grillad halloumi

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)