Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Smakkombinationen är ljuvlig – prova!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2 dl fint riven parmesan
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke.
  2. Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål. Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt.
  3. Forma ca 20 bollar med blöta händer. Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6–8 min.
  4. Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tova

2020-12-19

Mina första bollar flöt också ut, men jag sänkte sen inte värmen utan lät buljongen fortsätta koka och då höll nästa omgång bollar ihop.

Edith

2020-12-19

Många bollar flöt ut i buljongen - kanske ska smeten svälla innan man formar den?! Smakade inte så mycket.

Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Julskinka med grönt täcke

Betyg
Betyg
(3)
Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2 dl fint riven parmesan
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Smakkombinationen är ljuvlig – prova!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke.
  2. Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål. Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt.
  3. Forma ca 20 bollar med blöta händer. Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6–8 min.
  4. Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tova

2020-12-19

Mina första bollar flöt också ut, men jag sänkte sen inte värmen utan lät buljongen fortsätta koka och då höll nästa omgång bollar ihop.

Edith

2020-12-19

Många bollar flöt ut i buljongen - kanske ska smeten svälla innan man formar den?! Smakade inte så mycket.

Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ingefärsgriljering till kokt julskinka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Julskinka med grönt täcke

Betyg
Betyg
(3)