Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smakkombinationen är ljuvlig – prova!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2 dl fint riven parmesan
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke.
  2. Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål. Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt.
  3. Forma ca 20 bollar med blöta händer. Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6–8 min.
  4. Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tova

2020-12-19

Mina första bollar flöt också ut, men jag sänkte sen inte värmen utan lät buljongen fortsätta koka och då höll nästa omgång bollar ihop.

Edith

2020-12-19

Många bollar flöt ut i buljongen - kanske ska smeten svälla innan man formar den?! Smakade inte så mycket.

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 2 dl fint riven parmesan
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk olja till stekning
  • 0.5 tsk salt

Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smakkombinationen är ljuvlig – prova!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke.
  2. Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål. Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt.
  3. Forma ca 20 bollar med blöta händer. Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6–8 min.
  4. Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tova

2020-12-19

Mina första bollar flöt också ut, men jag sänkte sen inte värmen utan lät buljongen fortsätta koka och då höll nästa omgång bollar ihop.

Edith

2020-12-19

Många bollar flöt ut i buljongen - kanske ska smeten svälla innan man formar den?! Smakade inte så mycket.