Pizza med chèvre och betor

Pizza med chèvre och betor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En underbart god pizza bianco som toppas med rödbeta, pesto och chèvre. Recept ur kokboken "Vegoveckor" av Ebba Swanberg.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner
  • 400 g pizzadeg
  • 150 g crème fraiche
  • 150 g chèvre, i skivor
  • 1 liten rödbeta, tunt hyvlad
  • 3 msk pesto
  • 30 g rucola
  • 2 msk pumpakärnor, Torrostade
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i två bitar och dra ut till två pizzor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och hyvla rödbetan tunt i en mandolin. Bred crème fraiche på pizzabottnarna och toppa med chèvre och rödbeta. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Klicka på pesto, toppa med rucola och strö över pumpakärnor. Ringla över lite olja och smula på flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pizza med chèvre och betor
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g pizzadeg
  • 150 g crème fraiche
  • 150 g chèvre, i skivor
  • 1 liten rödbeta, tunt hyvlad
  • 3 msk pesto
  • 30 g rucola
  • 2 msk pumpakärnor, Torrostade
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Pizza med chèvre och betor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En underbart god pizza bianco som toppas med rödbeta, pesto och chèvre. Recept ur kokboken "Vegoveckor" av Ebba Swanberg.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
2 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i två bitar och dra ut till två pizzor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och hyvla rödbetan tunt i en mandolin. Bred crème fraiche på pizzabottnarna och toppa med chèvre och rödbeta. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.
  3. Klicka på pesto, toppa med rucola och strö över pumpakärnor. Ringla över lite olja och smula på flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!