Pita med falafel och bönsallad
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Pita med falafel och bönsallad

4.58 (12 betyg)

På bara 25 minuter har du kommit till Mellanöstern! Falafel är små friterade kikärtsbollar som är just därifrån. Servera dem i pitabröd med tomat- och bönsallad och vitlöksyoghurt.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g frysta falafel Coop Änglamark
  • 4 pitabröd
Bönsallad:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 400 g tomater, tärnade
  • 0.25 rödlök, finhackad
  • 20 g persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
Yoghurtsås:
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk olivolja
  • 2.5 dl yoghurt 10%
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.

  2. 2

    Mosa bönorna lätt med en gaffel och vänd runt med tomat, lök, persilja, olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar.

Yoghurtsås:

  1. 1

    Stek vitlöken varsamt i olja till fin färg. Rör ner vitlöksoljan i yoghurten och smaka av med salt. Fyll pitabröden med falafel, bönröran och yoghurtsåsen.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Michael

    Detta var riktigt gott!

  • test

    mums