För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pita med falafel och bönsallad

Betyg (1-5):
4 (27 betyg)

På bara 25 minuter har du kommit till Mellanöstern! Falafel är små friterade kikärtsbollar som är just därifrån. Servera dem i pitabröd med tomat- och bönsallad och vitlöksyoghurt.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g frysta falafel Coop Änglamark
  • 4 pitabröd
  • Bönsallad:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 400 g tomater, tärnade
  • 0.25 rödlök, finhackad
  • 20 g persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk malen spiskummin
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk olivolja
  • 2.5 dl yoghurt 10%
  • salt

Gör så här

  1. Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Mosa bönorna lätt med en gaffel och vänd runt med tomat, lök, persilja, olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar.

Yoghurtsås:

  1. Stek vitlöken varsamt i olja till fin färg. Rör ner vitlöksoljan i yoghurten och smaka av med salt. Fyll pitabröden med falafel, bönröran och yoghurtsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristoffer

2018-11-11

En enkel rätt, bönsalladen tog den till en ny nivå.

Michael

2018-05-12

Detta var riktigt gott!

test

2018-04-09

mums

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(16)

Moussakagratäng

(52)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(76)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(13)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(129)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Lökpaj med smördeg

(34)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 350 g frysta falafel Coop Änglamark
  • 4 pitabröd
  • Bönsallad:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 400 g tomater, tärnade
  • 0.25 rödlök, finhackad
  • 20 g persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk malen spiskummin
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk olivolja
  • 2.5 dl yoghurt 10%
  • salt

Pita med falafel och bönsallad

Betyg (1-5):
4 (27 betyg)

På bara 25 minuter har du kommit till Mellanöstern! Falafel är små friterade kikärtsbollar som är just därifrån. Servera dem i pitabröd med tomat- och bönsallad och vitlöksyoghurt.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Mosa bönorna lätt med en gaffel och vänd runt med tomat, lök, persilja, olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar.

Yoghurtsås:

  1. Stek vitlöken varsamt i olja till fin färg. Rör ner vitlöksoljan i yoghurten och smaka av med salt. Fyll pitabröden med falafel, bönröran och yoghurtsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristoffer

2018-11-11

En enkel rätt, bönsalladen tog den till en ny nivå.

Michael

2018-05-12

Detta var riktigt gott!

test

2018-04-09

mums

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(16)

Moussakagratäng

(52)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(76)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(13)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(129)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)

Lökpaj med smördeg

(34)