Pita med falafel och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.08 (36 betyg)

På bara 25 minuter har du kommit till Mellanöstern! Falafel är små friterade kikärtsbollar som är just därifrån. Servera dem i pitabröd med tomat- och bönsallad och vitlöksyoghurt.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g frysta falafel Coop Änglamark
  • 4 pitabröd
  • Bönsallad:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 400 g tomater, tärnade
  • 0.25 rödlök, finhackad
  • 20 g persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk malen spiskummin
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk olivolja
  • 2.5 dl yoghurt 10%
  • salt

Gör så här

  1. Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Mosa bönorna lätt med en gaffel och vänd runt med tomat, lök, persilja, olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar.

Yoghurtsås:

  1. Stek vitlöken varsamt i olja till fin färg. Rör ner vitlöksoljan i yoghurten och smaka av med salt. Fyll pitabröden med falafel, bönröran och yoghurtsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2020-04-17

Supergott. Kan rekommendera att ta lite mindre vinäger i.

Johanna

2020-04-17

Supergott!

Evelina

2020-03-04

Bönsalladen var verkligen supergod till, enkel och väldigt god middag allt som allt.

Kristoffer

2018-11-11

En enkel rätt, bönsalladen tog den till en ny nivå.

Michael

2018-05-12

Detta var riktigt gott!

test

2018-04-09

mums

Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(158)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(59)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 350 g frysta falafel Coop Änglamark
  • 4 pitabröd
  • Bönsallad:
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 400 g tomater, tärnade
  • 0.25 rödlök, finhackad
  • 20 g persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk malen spiskummin
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk olivolja
  • 2.5 dl yoghurt 10%
  • salt

Pita med falafel och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.08 (36 betyg)

På bara 25 minuter har du kommit till Mellanöstern! Falafel är små friterade kikärtsbollar som är just därifrån. Servera dem i pitabröd med tomat- och bönsallad och vitlöksyoghurt.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Mosa bönorna lätt med en gaffel och vänd runt med tomat, lök, persilja, olja, vinäger, spiskummin, salt och peppar.

Yoghurtsås:

  1. Stek vitlöken varsamt i olja till fin färg. Rör ner vitlöksoljan i yoghurten och smaka av med salt. Fyll pitabröden med falafel, bönröran och yoghurtsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2020-04-17

Supergott. Kan rekommendera att ta lite mindre vinäger i.

Johanna

2020-04-17

Supergott!

Evelina

2020-03-04

Bönsalladen var verkligen supergod till, enkel och väldigt god middag allt som allt.

Kristoffer

2018-11-11

En enkel rätt, bönsalladen tog den till en ny nivå.

Michael

2018-05-12

Detta var riktigt gott!

test

2018-04-09

mums

Liknande recept

Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(158)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(59)