Pinacolada glasstårta

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 15 min + 4 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 stor, färsk ananas (ca 800 g)
  • 2 lime, finrivet skal
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 dl flytande honung
  • 1 burk kokosmjölk (det tjocka i burken)
  • Till servering:
  • bitar av ananas
  • skivad lime
  • myntablad

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung. Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 tim.
  2. Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.

Tips

Dubbla gärna receptet till kalas. Tänk på att frystiden ökar då.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Smoothie med mango

(7)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

Varm mango med honung och ingefära

(26)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 stor, färsk ananas (ca 800 g)
  • 2 lime, finrivet skal
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 dl flytande honung
  • 1 burk kokosmjölk (det tjocka i burken)
  • Till servering:
  • bitar av ananas
  • skivad lime
  • myntablad

Pinacolada glasstårta

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 15 min + 4 tim i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den träiga mittstocken. Tärna ananasen, spara några bitar till garnering, och mixa slät med limeskal (endast det gröna), limesaft och honung. Ta det tjocka från kokosmjölksburken och lägg i en bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Vänd runt ananasen med den vispade ”kokosgrädden”. Häll i en valfri frysbar form (gärna i plast, alt. klädd i plastfolie, så blir glasstårtan lätt att få ut) och täck med plast. Lägg in i frysen och låt stå minst 4 tim.
  2. Stjälp upp glasstårtan på ett fat och garnera med ananas, lime och myntablad.

Tips

Dubbla gärna receptet till kalas. Tänk på att frystiden ökar då.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(42)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Smoothie med mango

(7)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Äppelsockerkaka

(34)

Varm mango med honung och ingefära

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies