
Pickles
Betyg (1-5):
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- blandade grönsaker, t ex 2 morötter, ½ blomkålshuvud,
- 2 stjälkar selleri, 4-6små gröna tomater, 1röd och 1grön paprika
- dillkvistar
- vitlöksklyftor
- Saltlag:
- 1 liter vatten
- 1 dl salt
- Ättikslag:
- 2 dl ättiksprit (12 %)
- 3 dl vatten
- 4 dl socker
- 0.5 msk kryddpepparkorn
- 3 kryddnejlika
- 0.5 tsk vitpepparkorn
- 2 lagerblad
Gör så här
- Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar.
- Skala och skär morötterna i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkålen i små buketter. Förväll dem 2-3 min i kokande lättsaltat vatten och låt dem. rinna av. Skiva sellerin, skär tomaterna i klyftor, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg grönsakerna i en skål.
- Blanda vatten och salt, rör tills saltet är löst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn.
- Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk. Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock.
- Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.
Pickles
Betyg (1-5):
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar.
- Skala och skär morötterna i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkålen i små buketter. Förväll dem 2-3 min i kokande lättsaltat vatten och låt dem. rinna av. Skiva sellerin, skär tomaterna i klyftor, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg grönsakerna i en skål.
- Blanda vatten och salt, rör tills saltet är löst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn.
- Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk. Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock.
- Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!