Pickled fish med gult ris

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (26)
  • 600 g portionsbitar gösfilé eller hälléfile
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja
  • Sås:
  • 2 skivade gula lökar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finstrimlat skal
  • vitvinsvinäger
  • 1.5 vatten
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald kummin
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk socker
  • Gult ris:
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 kanelstänger
  • 3 kardemummakapslar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm socker

Gör så här

  1. Salta fisken. Blanda alla ingredienser till såsen utom sockret och koka upp. Sjud på svag värme tills löken är genomskinlig men inte överkokt. Smaka av med socker. Hetta upp matolja i en stekpnna och stek fisken cirka 2 minuter/sida. Häll över såsen. Servera med gult ris.

Gult ris med russin

  1. Blanda ris, kryddor, vatten och salt. Koka på svag värme under lock cirka 20 minuter. Häll upp riset i ett durkslag och spola under rinnande vatten. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt russin, matfett samt en nypa socker. Låt ånga upp under omrörning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



26 st
  • Ingredienser (26)
  • 600 g portionsbitar gösfilé eller hälléfile
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja
  • Sås:
  • 2 skivade gula lökar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finstrimlat skal
  • vitvinsvinäger
  • 1.5 vatten
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald kummin
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk socker
  • Gult ris:
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 kanelstänger
  • 3 kardemummakapslar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm socker

Pickled fish med gult ris

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fisken. Blanda alla ingredienser till såsen utom sockret och koka upp. Sjud på svag värme tills löken är genomskinlig men inte överkokt. Smaka av med socker. Hetta upp matolja i en stekpnna och stek fisken cirka 2 minuter/sida. Häll över såsen. Servera med gult ris.

Gult ris med russin

  1. Blanda ris, kryddor, vatten och salt. Koka på svag värme under lock cirka 20 minuter. Häll upp riset i ett durkslag och spola under rinnande vatten. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt russin, matfett samt en nypa socker. Låt ånga upp under omrörning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies