För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pickled fish med gult ris

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En kryddig vinägersås sätter fisken på plats och till det serverar du ett fruktigt och lent gullengult ris, tillsammans blir de perfekta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g portionsbitar gösfilé eller hälléfile
  • 1 msk olja
  • Sås:
  • 2 skivade gula lökar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finstrimlat skal
  • vitvinsvinäger
  • 1.5 vatten
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald kummin
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk socker
  • Gult ris:
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 kanelstänger
  • 3 kardemummakapslar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 6 dl vatten
  • 1 dl russin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm socker

Gör så här

  1. Salta fisken. Blanda alla ingredienser till såsen utom sockret och koka upp. Sjud på svag värme tills löken är genomskinlig men inte överkokt. Smaka av med socker. Hetta upp matolja i en stekpnna och stek fisken cirka 2 minuter/sida. Häll över såsen. Servera med gult ris.

Gult ris med russin

  1. Blanda ris, kryddor, vatten och salt. Koka på svag värme under lock cirka 20 minuter. Häll upp riset i ett durkslag och spola under rinnande vatten. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt russin, matfett samt en nypa socker. Låt ånga upp under omrörning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellrisotto med sej

(5)

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

(4)

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

(4)

Ugnsbakad mandelfisk

(26)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(3)

Sushibowl

(1)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(4)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 600 g portionsbitar gösfilé eller hälléfile
  • 1 msk olja
  • Sås:
  • 2 skivade gula lökar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finstrimlat skal
  • vitvinsvinäger
  • 1.5 vatten
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald kummin
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk socker
  • Gult ris:
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 kanelstänger
  • 3 kardemummakapslar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 6 dl vatten
  • 1 dl russin
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm socker

Pickled fish med gult ris

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En kryddig vinägersås sätter fisken på plats och till det serverar du ett fruktigt och lent gullengult ris, tillsammans blir de perfekta.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fisken. Blanda alla ingredienser till såsen utom sockret och koka upp. Sjud på svag värme tills löken är genomskinlig men inte överkokt. Smaka av med socker. Hetta upp matolja i en stekpnna och stek fisken cirka 2 minuter/sida. Häll över såsen. Servera med gult ris.

Gult ris med russin

  1. Blanda ris, kryddor, vatten och salt. Koka på svag värme under lock cirka 20 minuter. Häll upp riset i ett durkslag och spola under rinnande vatten. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt russin, matfett samt en nypa socker. Låt ånga upp under omrörning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellrisotto med sej

(5)

Asiatisk pilaff på rött råris med ångad lax

(4)

Halstrad lax med indisk jasminrisotto

(4)

Ugnsbakad mandelfisk

(26)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(3)

Sushibowl

(1)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(4)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)