För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Piccata med ratatouille

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ostigt panerad kyckling med grönsaksröra och matvete.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl matvete
  • 0.5 zucchini, i halvmånar
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 70 g Grana padano
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek zucchini, lök, vitlök och olja i en kastrull. Häll i tomatkross och buljong och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och socker.
  3. Dela kycklingfiléerna i två tunna skivor. Banka ut dem något tunnare med t ex botten på en kastrull. Vispa upp äggen lätt i en skål och blanda ner ost och salt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Doppa en kycklingbit först i ostsmeten och direkt ner i stekpannan. Gör lika med resten av kycklingbitarna. Stek ca 3 min per sida på medelhög värme.
  4. Servera kycklingpiccatan med ratatouille och matvete.

Servering

Finns tiden låt röran puttra länge och hotta upp med röd chili-

Tips

Mixa ratatouillen till en slät tomatsås till barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2015-02-22

Spännande, snabbt och gott. En ny favorit!

Liknande recept

Burrito med kyckling

(18)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(27)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Kycklinglår i tomatsås

(11)

Garam masala kyckling

(36)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl matvete
  • 0.5 zucchini, i halvmånar
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 70 g Grana padano
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt

Piccata med ratatouille

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ostigt panerad kyckling med grönsaksröra och matvete.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek zucchini, lök, vitlök och olja i en kastrull. Häll i tomatkross och buljong och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och socker.
  3. Dela kycklingfiléerna i två tunna skivor. Banka ut dem något tunnare med t ex botten på en kastrull. Vispa upp äggen lätt i en skål och blanda ner ost och salt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Doppa en kycklingbit först i ostsmeten och direkt ner i stekpannan. Gör lika med resten av kycklingbitarna. Stek ca 3 min per sida på medelhög värme.
  4. Servera kycklingpiccatan med ratatouille och matvete.

Servering

Finns tiden låt röran puttra länge och hotta upp med röd chili-

Tips

Mixa ratatouillen till en slät tomatsås till barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2015-02-22

Spännande, snabbt och gott. En ny favorit!

Liknande recept

Burrito med kyckling

(18)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(27)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Kycklinglår i tomatsås

(11)

Garam masala kyckling

(36)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)