
Piccata med ratatouille
Betyg (1-5):
Ostigt panerad kyckling med grönsaksröra och matvete.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl matvete
- 0.5 zucchini, i halvmånar
- 1 rödlök, strimlad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 500 g kycklingfilé
- 1 ägg
- 70 g Grana padano
- 2 msk olivolja
- 2 msk smör
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek zucchini, lök, vitlök och olja i en kastrull. Häll i tomatkross och buljong och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och socker.
- Dela kycklingfiléerna i två tunna skivor. Banka ut dem något tunnare med t ex botten på en kastrull. Vispa upp äggen lätt i en skål och blanda ner ost och salt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Doppa en kycklingbit först i ostsmeten och direkt ner i stekpannan. Gör lika med resten av kycklingbitarna. Stek ca 3 min per sida på medelhög värme.
- Servera kycklingpiccatan med ratatouille och matvete.
Servering
Finns tiden låt röran puttra länge och hotta upp med röd chili-
Tips

Mixa ratatouillen till en slät tomatsås till barnen.
Liknande recept
Piccata med ratatouille
Betyg (1-5):
Ostigt panerad kyckling med grönsaksröra och matvete.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek zucchini, lök, vitlök och olja i en kastrull. Häll i tomatkross och buljong och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och socker.
- Dela kycklingfiléerna i två tunna skivor. Banka ut dem något tunnare med t ex botten på en kastrull. Vispa upp äggen lätt i en skål och blanda ner ost och salt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Doppa en kycklingbit först i ostsmeten och direkt ner i stekpannan. Gör lika med resten av kycklingbitarna. Stek ca 3 min per sida på medelhög värme.
- Servera kycklingpiccatan med ratatouille och matvete.
Servering
Finns tiden låt röran puttra länge och hotta upp med röd chili-
Tips

Mixa ratatouillen till en slät tomatsås till barnen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-03-04
Påminner om Piccatan jag ofta åt på 70-talet, underbart gott!
2015-02-22
Spännande, snabbt och gott. En ny favorit!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Solveig
2021-03-04
Påminner om Piccatan jag ofta åt på 70-talet, underbart gott!
Katla
2015-02-22
Spännande, snabbt och gott. En ny favorit!