Piccata med ratatouille

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ostigt panerad kyckling med grönsaksröra och matvete.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 3 dl matvete
  • 0.5 zucchini, i halvmånar
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 70 g Grana padano
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek zucchini, lök, vitlök och olja i en kastrull. Häll i tomatkross och buljong och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och socker.
  3. Dela kycklingfiléerna i två tunna skivor. Banka ut dem något tunnare med t ex botten på en kastrull. Vispa upp äggen lätt i en skål och blanda ner ost och salt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Doppa en kycklingbit först i ostsmeten och direkt ner i stekpannan. Gör lika med resten av kycklingbitarna. Stek ca 3 min per sida på medelhög värme.
  4. Servera kycklingpiccatan med ratatouille och matvete.

Servering

Finns tiden låt röran puttra länge och hotta upp med röd chili-

Tips

Mixa ratatouillen till en slät tomatsås till barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2015-02-22

Spännande, snabbt och gott. En ny favorit!

Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Burrito med kyckling

(11)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl matvete
  • 0.5 zucchini, i halvmånar
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 ägg
  • 70 g Grana padano
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt

Piccata med ratatouille

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Ostigt panerad kyckling med grönsaksröra och matvete.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek zucchini, lök, vitlök och olja i en kastrull. Häll i tomatkross och buljong och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och socker.
  3. Dela kycklingfiléerna i två tunna skivor. Banka ut dem något tunnare med t ex botten på en kastrull. Vispa upp äggen lätt i en skål och blanda ner ost och salt. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Doppa en kycklingbit först i ostsmeten och direkt ner i stekpannan. Gör lika med resten av kycklingbitarna. Stek ca 3 min per sida på medelhög värme.
  4. Servera kycklingpiccatan med ratatouille och matvete.

Servering

Finns tiden låt röran puttra länge och hotta upp med röd chili-

Tips

Mixa ratatouillen till en slät tomatsås till barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katla

2015-02-22

Spännande, snabbt och gott. En ny favorit!

Liknande recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Burrito med kyckling

(11)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies