Pepparrots- och senapssill

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Härligt krämig sill med smak av pepparrot och senap. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk sillspad
  • 1 liten gul lök
  • 50 g fänkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 msk dijonsenap, gärna grovkornig
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 dl finklippt färsk gräslök

Gör så här

  1. Häll av sillen men spara ca 2 msk av spadet. Skär sillen i 1 cm stora bitar. Hacka lök och fänkål fint.
  2. Blanda crème fraiche, pepparrot och senap. Smaka av med citronsaft och det sparade spadet. Vänd ner sill, lök, fänkål och gräslök i såsen.
  3. Lägg i en tätslutande burk och låt stå i kylskåp minst 3 timmar, gärna över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Bowl med sashimilax

(5)

Krämig citrongrässill

(1)

Limeströmming

(0)

Matjessill med gremolata

(0)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(6)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Levain med laxröra

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2 msk sillspad
  • 1 liten gul lök
  • 50 g fänkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 msk dijonsenap, gärna grovkornig
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0.5 dl finklippt färsk gräslök

Pepparrots- och senapssill

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Härligt krämig sill med smak av pepparrot och senap. Recept av Christina Möller

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av sillen men spara ca 2 msk av spadet. Skär sillen i 1 cm stora bitar. Hacka lök och fänkål fint.
  2. Blanda crème fraiche, pepparrot och senap. Smaka av med citronsaft och det sparade spadet. Vänd ner sill, lök, fänkål och gräslök i såsen.
  3. Lägg i en tätslutande burk och låt stå i kylskåp minst 3 timmar, gärna över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Bowl med sashimilax

(5)

Krämig citrongrässill

(1)

Limeströmming

(0)

Matjessill med gremolata

(0)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(6)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Levain med laxröra

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies