Pepparkaksparfait

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (28 betyg)

Gräddig parfait med smak av pepparkaka som toppas med färska lingon. Mer julig efterrätt än så här blir det inte!

Tillagningstid: 3 timmar 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl socker
  • 6 dl vispgrädde
  • 15 pepparkakor
  • 2 dl rårörda lingon
  • Garnering:
  • 0.5 dl lingon

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Krossa pepparkakorna grovt och blanda dem i smeten. Häll upp hälften av smeten i form och ställ in den i frysen i 20 minuter. Häll på lingonen och resten av parfaitsmeten. Ställ in i frysen i 3-4 timmar.
  2. Låt parfaiten stå framme en kvart innan den serveras.
  3. Dekorera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sockerkaka med marinerade bär

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl socker
  • 6 dl vispgrädde
  • 15 pepparkakor
  • 2 dl rårörda lingon
  • Garnering:
  • 0.5 dl lingon

Pepparkaksparfait

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (28 betyg)

Gräddig parfait med smak av pepparkaka som toppas med färska lingon. Mer julig efterrätt än så här blir det inte!

Tillagningstid: 3 timmar 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Krossa pepparkakorna grovt och blanda dem i smeten. Häll upp hälften av smeten i form och ställ in den i frysen i 20 minuter. Häll på lingonen och resten av parfaitsmeten. Ställ in i frysen i 3-4 timmar.
  2. Låt parfaiten stå framme en kvart innan den serveras.
  3. Dekorera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sockerkaka med marinerade bär

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)