
Pastasallad med basilika- och spenatpesto
Betyg (1-5):
Smakrik och somrig pastasallad med pesto på basilika och spenat. som toppas med tomater, rödlök och rädisor.
Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g pasta, t ex rigatoni
- 1 dl pumpakärna
- 0.5 tsk flingsalt
- 400 g körsbärstomater på kvist, halverade
- 125 g rädisor, i kvartar
- 1 rödlök, tunt skivad
- 50 g ärtskott
- Basilika- och spenatpesto
- 1 kruka basilika
- 35 g färsk babyspenat
- 2 dl grovriven parmesan
- 0.5 dl pumpakärnor
- 2 dl mild olivolja
- 0.5 citron, pressad saft
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola i kallt vatten. Rosta pumpakärnorna till fin färg i torr stekpanna och blanda med saltet.
- Basilika- och spenatpesto: Mixa basilika, spenat, parmesan, pumpakärnor och olja till en grov pesto. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda pastan med peston. Vänd ner pumpakärnor, tomater, rädisor, lök och ärtskott.
Liknande recept
Pastasallad med basilika- och spenatpesto
Betyg (1-5):
Smakrik och somrig pastasallad med pesto på basilika och spenat. som toppas med tomater, rödlök och rädisor.
Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola i kallt vatten. Rosta pumpakärnorna till fin färg i torr stekpanna och blanda med saltet.
- Basilika- och spenatpesto: Mixa basilika, spenat, parmesan, pumpakärnor och olja till en grov pesto. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda pastan med peston. Vänd ner pumpakärnor, tomater, rädisor, lök och ärtskott.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!