För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pastasallad med basilika- och spenatpesto

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Smakrik och somrig pastasallad med pesto på basilika och spenat. som toppas med tomater, rödlök och rädisor.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g pasta, t ex rigatoni
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomater på kvist, halverade
  • 125 g rädisor, i kvartar
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 50 g ärtskott
  • Basilika- och spenatpesto
  • 1 kruka basilika
  • 35 g färsk babyspenat
  • 2 dl grovriven parmesan
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 2 dl mild olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola i kallt vatten. Rosta pumpakärnorna till fin färg i torr stekpanna och blanda med saltet.
  2. Basilika- och spenatpesto: Mixa basilika, spenat, parmesan, pumpakärnor och olja till en grov pesto. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda pastan med peston. Vänd ner pumpakärnor, tomater, rädisor, lök och ärtskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med kräftstjärtar

(87)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Räkpasta med chili och basilika

(18)

Krämig pasta med curryräkor

(46)

Kryddig köttfärsröra

(28)

Pastasallad med lax

(5)

Spagetti med grönsaker i sås

(3)

Supersnabb laxpasta

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g pasta, t ex rigatoni
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomater på kvist, halverade
  • 125 g rädisor, i kvartar
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 50 g ärtskott
  • Basilika- och spenatpesto
  • 1 kruka basilika
  • 35 g färsk babyspenat
  • 2 dl grovriven parmesan
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 2 dl mild olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt och svartpeppar

Pastasallad med basilika- och spenatpesto

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Smakrik och somrig pastasallad med pesto på basilika och spenat. som toppas med tomater, rödlök och rädisor.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och spola i kallt vatten. Rosta pumpakärnorna till fin färg i torr stekpanna och blanda med saltet.
  2. Basilika- och spenatpesto: Mixa basilika, spenat, parmesan, pumpakärnor och olja till en grov pesto. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda pastan med peston. Vänd ner pumpakärnor, tomater, rädisor, lök och ärtskott.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med kräftstjärtar

(87)

Färsk linguini med pesto och tomatsås

(5)

Räkpasta med chili och basilika

(18)

Krämig pasta med curryräkor

(46)

Kryddig köttfärsröra

(28)

Pastasallad med lax

(5)

Spagetti med grönsaker i sås

(3)

Supersnabb laxpasta

(6)