Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 10 cm purjolök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 3 msk finhackad färsk salvia
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 120 g spagetti

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen, salta och peppra. Tillsätt purjolök, vitlök och salvia. Stek under omrörning någon minut till. Häll i vatten och grädde. Lägg i buljongtärningen och låt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med citronskal (endast det gula) och ev mer salvia.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 10 cm purjolök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 3 msk finhackad färsk salvia
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 120 g spagetti

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen, salta och peppra. Tillsätt purjolök, vitlök och salvia. Stek under omrörning någon minut till. Häll i vatten och grädde. Lägg i buljongtärningen och låt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med citronskal (endast det gula) och ev mer salvia.
  2. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt med såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!