Pastagratäng
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Pastagratäng

3.28 (47 betyg)

Variera korven och makaronerna genom att göra en ugnsgratäng med tomat och ost.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pasta, gärna makaroner typ Farfalle
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven ost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g varmkorv
  • 150 g körsbärstomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Vispa ihop ägg, mjölk, ost, salt och peppar i en bunke. Skär korven i bitar och fördela dem och den färdigkokta pastan i en ugnsfast form. Slå över äggblandningen och toppa med körsbärstomater. Sätt in formen i ugnen cirka 20 minuter.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut pastan mot frysta tinade wokgrönsaker.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

12 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie Å

    Tog 2pkt bacon, falukorv och purjolök istället för varmkorv, stekte sedan detta tills det fått lite färg. 4 ägg och 4dl mjölk blev mer lagom. Ingen ost i utan 2 st mozzarellaostar på. Blev en god vardagsrätt. Betyg 4 av 5 ostkrokar ;)

  • Gunnel

    Varför inget näringsvärde på recepten ? Finns hos de flesta.

  • Marcus

    By ut pastan till penne, Fräs sedan purjolök bacom chrizo sharlottenlök paprika vitllök, Tänk på att ha i baconen och korven en stund innan resten, För en mer smakrik gratäng.

  • Eva Pålsson

    Kryddsalami i blev också jättegott. Däremot skall jag fräsa löken först nästa gång. Jag tyckte nämligen att löken inte blev mjuk under de 30 minuterna i ugnen.

Visa fler