Pasta puttanesca

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Pasta puttanesca är en favorit som middagsräddare, de flesta ingredienserna finns ofta hemma.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 280 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 sardeller
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar
  • piri piri, eventuellt
  • 1 dl parmesan

Gör så här

  1. Koka upp vatten till pastan. Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka sardellerna och kaprisen grovt.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, sardeller och kapris tills löken blivit genomskinlig.
  3. Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i det kokande pastavattnet en kort stund. Ta upp dem och dra loss skinnet under kallt vatten. Salta pastavattnet och koka pastan.
  4. Skär tomaterna i stora bitar. Häll vinet i lökblandningen och tillsätt tomaterna. Koka minst 15 min, gärna längre. Smaka av med peppar och ev piripiri.
  5. Vänd ihop spagetti med såsen. Hyvla eller riv över parmesan. Strö över persilja och flingsalt.

Tips

Byt ut sardellerna mot tio soltorkade tomater och du har fått en helt vegetarisk Puttanesca.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell Johansson

2014-07-07

Saknar hackade oliver!

Liknande recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 280 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 sardeller
  • 2 msk kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm svartpeppar
  • piri piri, eventuellt
  • 1 dl parmesan

Pasta puttanesca

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Pasta puttanesca är en favorit som middagsräddare, de flesta ingredienserna finns ofta hemma.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten till pastan. Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka sardellerna och kaprisen grovt.
  2. Hetta upp olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, sardeller och kapris tills löken blivit genomskinlig.
  3. Skär ett kryss i tomaterna. Lägg dem i det kokande pastavattnet en kort stund. Ta upp dem och dra loss skinnet under kallt vatten. Salta pastavattnet och koka pastan.
  4. Skär tomaterna i stora bitar. Häll vinet i lökblandningen och tillsätt tomaterna. Koka minst 15 min, gärna längre. Smaka av med peppar och ev piripiri.
  5. Vänd ihop spagetti med såsen. Hyvla eller riv över parmesan. Strö över persilja och flingsalt.

Tips

Byt ut sardellerna mot tio soltorkade tomater och du har fått en helt vegetarisk Puttanesca.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kjell Johansson

2014-07-07

Saknar hackade oliver!

Liknande recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(19)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies