Pasta med skinksås, spenat och ärtor

Pasta med skinksås, spenat och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(70)

Snabblagad pasta med krämig skinksås, spenat, ärtor och purjolök, toppad med kapris. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 400 g pasta
  • 150 g fryst bladspenat, tinad
  • 120 g skivad rökt skinka, strimlad
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • neutral olja, till stekning
  • 150 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk små kapris
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur vätskan ur spenaten. Fräs skinka, purjolök och vitlök i olja. Tillsätt ärtor och spenat. Häll i grädde, vatten och kapris. Låt puttra några minuter. Vänd ner pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda extra med lite kaprisspad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2021-11-29

Mums

Gunilla

2021-01-24

Verkligen jättegod.

Anneli

2020-03-24

Enkel magi. :)

Elisabeth

2020-02-10

Enkel och god👍🏼

Kim

2020-02-07

Superenkelt och mycket god! Tog rökt bog istället för rökt skinka. Det här blir perfekt mat ombord på båten i sommar👍🏼

Pasta med skinksås, spenat och ärtor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta
  • 150 g fryst bladspenat, tinad
  • 120 g skivad rökt skinka, strimlad
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • neutral olja, till stekning
  • 150 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk små kapris
  • salt och svartpeppar

Pasta med skinksås, spenat och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(70)

Snabblagad pasta med krämig skinksås, spenat, ärtor och purjolök, toppad med kapris. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur vätskan ur spenaten. Fräs skinka, purjolök och vitlök i olja. Tillsätt ärtor och spenat. Häll i grädde, vatten och kapris. Låt puttra några minuter. Vänd ner pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda extra med lite kaprisspad.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2021-11-29

Mums

Gunilla

2021-01-24

Verkligen jättegod.

Anneli

2020-03-24

Enkel magi. :)

Elisabeth

2020-02-10

Enkel och god👍🏼

Kim

2020-02-07

Superenkelt och mycket god! Tog rökt bog istället för rökt skinka. Det här blir perfekt mat ombord på båten i sommar👍🏼