Pasta med skinksås, spenat och ärtor

Pasta med skinksås, spenat och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(65)

Snabblagad pasta med krämig skinksås, spenat, ärtor och purjolök, toppad med kapris. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta
  • 150 g fryst bladspenat, tinad
  • 120 g skivad rökt skinka, strimlad
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • neutral olja, till stekning
  • 150 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk små kapris
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur vätskan ur spenaten. Fräs skinka, purjolök och vitlök i olja. Tillsätt ärtor och spenat. Häll i grädde, vatten och kapris. Låt puttra några minuter. Vänd ner pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda extra med lite kaprisspad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2021-11-29

Mums

Gunilla

2021-01-24

Verkligen jättegod.

Anneli

2020-03-24

Enkel magi. :)

Elisabeth

2020-02-10

Enkel och god👍🏼

Kim

2020-02-07

Superenkelt och mycket god! Tog rökt bog istället för rökt skinka. Det här blir perfekt mat ombord på båten i sommar👍🏼

Liknande recept

Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)
Spara recept

Pasta med råstekt broccoli och grana padano

Betyg
Betyg
(92)
Pasta med skinksås, spenat och ärtor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g pasta
  • 150 g fryst bladspenat, tinad
  • 120 g skivad rökt skinka, strimlad
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • neutral olja, till stekning
  • 150 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 2.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk små kapris
  • salt och svartpeppar

Pasta med skinksås, spenat och ärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(65)

Snabblagad pasta med krämig skinksås, spenat, ärtor och purjolök, toppad med kapris. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur vätskan ur spenaten. Fräs skinka, purjolök och vitlök i olja. Tillsätt ärtor och spenat. Häll i grädde, vatten och kapris. Låt puttra några minuter. Vänd ner pastan i såsen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Krydda extra med lite kaprisspad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2021-11-29

Mums

Gunilla

2021-01-24

Verkligen jättegod.

Anneli

2020-03-24

Enkel magi. :)

Elisabeth

2020-02-10

Enkel och god👍🏼

Kim

2020-02-07

Superenkelt och mycket god! Tog rökt bog istället för rökt skinka. Det här blir perfekt mat ombord på båten i sommar👍🏼

Liknande recept

Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Chicken patties

Betyg
Betyg
(165)
Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Aloo gobi

Betyg
Betyg
(358)
Spara recept

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Pestofrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(255)
Spara recept

Huevos Rancheros

Betyg
Betyg
(237)
Spara recept

Pasta med råstekt broccoli och grana padano

Betyg
Betyg
(92)