För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pasta med linser och fetaost

Betyg (1-5):
3.78 (23 betyg)

Enkel och supergod vegetarisk pasta med linser, krossade tomater och fetaost. Perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta penne
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 msk olivolja
  • 380 g kokta röda linser, sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g fetaost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs purjolök, chiliflakes och vitlök hastigt i en kastrull med olja. Häll i linser och krossade tomater. Låt småputtra ca 5 min och smula ner fetaosten. Smaka av med salt. Vänd ner pastan i såsen och dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-01-23

Sjukt god! Tror jag ska testa med 300 pasta nästa gång så man får mer sås i varje tugga, men sjukt god redan nu. Hade i en kung marakatts umami-buljongtärning också.

Liknande recept

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Köttfärspirog

(25)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(49)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(127)

Moussakagratäng

(42)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(26)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g pasta penne
  • 100 g purjolök, tunt skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 msk olivolja
  • 380 g kokta röda linser, sköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g fetaost
  • salt och svartpeppar

Pasta med linser och fetaost

Betyg (1-5):
3.78 (23 betyg)

Enkel och supergod vegetarisk pasta med linser, krossade tomater och fetaost. Perfekt till vardagsmiddag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs purjolök, chiliflakes och vitlök hastigt i en kastrull med olja. Häll i linser och krossade tomater. Låt småputtra ca 5 min och smula ner fetaosten. Smaka av med salt. Vänd ner pastan i såsen och dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-01-23

Sjukt god! Tror jag ska testa med 300 pasta nästa gång så man får mer sås i varje tugga, men sjukt god redan nu. Hade i en kung marakatts umami-buljongtärning också.

Liknande recept

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Köttfärspirog

(25)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(49)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(127)

Moussakagratäng

(42)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(26)