Pasta med kyckling och ljumma tomater

Betyg (1-5):
3.52 (42 betyg)

Kycklingfilé och pasta i tunn gräddsås.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kycklingbröstfilé i kuber
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk soja
  • svartpeppar
  • 2 tärnade tomater
  • 0.5 dl grovhackad bladpersilja
  • 500 g färska fyllda pastaknyten

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en kastrull eller traktörpanna. Bryn kyckling, lök och vitlök cirka 5 minuter. Slå på grädde, vatten och soja. Salta och peppra. Koka 5-10 minuter. Tillsätt tomater och ge såsen ett snabbt uppkok. Vänd ner bladpersiljan.
  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Blanda såsen med den nykokta pastan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktör

2013-11-21

@Hej Det ska vara 1 tsk svartpeppar, men du kan börja med lite mindre om du är rädd för att det blir för starkt.

Hej

2013-11-20

Borde väl vara 1 krm svartpeppar? Ska prova ikväll.

Sven-Erik Johansson

2012-09-26

Sojan och löken gjorde att såsen till kycklingen blev mycket god. Riktigt bra recept

Liknande recept

Kycklinggryta med svamp

(16)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(9)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kycklingbröstfilé i kuber
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk soja
  • svartpeppar
  • 2 tärnade tomater
  • 0.5 dl grovhackad bladpersilja
  • 500 g färska fyllda pastaknyten

Pasta med kyckling och ljumma tomater

Betyg (1-5):
3.52 (42 betyg)

Kycklingfilé och pasta i tunn gräddsås.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en kastrull eller traktörpanna. Bryn kyckling, lök och vitlök cirka 5 minuter. Slå på grädde, vatten och soja. Salta och peppra. Koka 5-10 minuter. Tillsätt tomater och ge såsen ett snabbt uppkok. Vänd ner bladpersiljan.
  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Blanda såsen med den nykokta pastan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktör

2013-11-21

@Hej Det ska vara 1 tsk svartpeppar, men du kan börja med lite mindre om du är rädd för att det blir för starkt.

Hej

2013-11-20

Borde väl vara 1 krm svartpeppar? Ska prova ikväll.

Sven-Erik Johansson

2012-09-26

Sojan och löken gjorde att såsen till kycklingen blev mycket god. Riktigt bra recept

Liknande recept

Kycklinggryta med svamp

(16)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(9)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies