Pasta med grönkål och grana padano
  • Tid 20 min

Pasta med grönkål och grana padano

3.17 (6 betyg)

Krämig sås av grönkål, vitlök och ost som blandas med pastan. Toppas med tomater och fänkål.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g pasta, te x penne
  • 1.5 dl olivolja
  • 80 g Grana padano, finriven
  • salt och svartpeppar
  • 250 g cocktailtomater
  • olivolja, till stekning
  • 0.5 liten fänkål
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner grönkålen och vitlöksklyftorna och låt koka 2 min. Lyft upp allt med en tång och låt rinna av i ett durkslag.

  2. 2

    Lägg ner pastan i vattnet och låt koka enligt anvisningen på förpackningen. Mixa kål och vitlök slätt med oljan i en matberedare.

  3. 3

    Rör ner finriven ost och smaka av med salt och peppar. Fräs tomaterna i olja tills de börjar spricka, salta och peppra. Hyvla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd gärna runt pastan med grönkålen och servera toppad med fänkål och tomater.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar