Pasta med färskost

Pasta med färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Pasta med krämig pesto av färskost, persilja och soltorkade tomater som ger massor av härlig smak. Toppa pastan med krispiga sugar snaps och frasiga brödsmulor.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 320 g spagetti
  • 1 skiva dagsgammalt mjukt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 100 g sockerärter
  • 1 krm salt
  • Röd färskostpesto
  • 200 g marinerade soltorkade tomater (inkl oljan)
  • 150 g naturell färskost
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 dl sötmandel
  • 1 kruka bladpersilja (blad och stjälk)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Smula sönder brödet och stek i olivolja tills smulorna är frasiga. Salta och låt rinna av på hushållspapper. Strimla sugar snapsen lite snett.
  2. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ta någon sked av pastavattnet och rör ner i peston till lite lösare konsistens. Häll av pastavattnet och vänd ner önskad mängd pesto i pastan. Toppa pastan med frasiga brödsmulor och sugar snaps.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-07-03

Supergod! Vi har gjort den flera gånger 😋

Susanna

2018-04-15

Sååå god... har tipsat alla om denna. tog cashew istället för mandel.

Maria

2018-04-05

Kanongott och enkelt att laga.

Sovstellan

2017-12-06

Får en oaptitlig beige färg när man mixar; smakar som modellera. Blev en stor hit på min temafest "Italien för nihilister".

Pasta med färskost
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 320 g spagetti
  • 1 skiva dagsgammalt mjukt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 100 g sockerärter
  • 1 krm salt
  • Röd färskostpesto
  • 200 g marinerade soltorkade tomater (inkl oljan)
  • 150 g naturell färskost
  • 0.5 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 dl sötmandel
  • 1 kruka bladpersilja (blad och stjälk)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar

Pasta med färskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Pasta med krämig pesto av färskost, persilja och soltorkade tomater som ger massor av härlig smak. Toppa pastan med krispiga sugar snaps och frasiga brödsmulor.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Smula sönder brödet och stek i olivolja tills smulorna är frasiga. Salta och låt rinna av på hushållspapper. Strimla sugar snapsen lite snett.
  2. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Ta någon sked av pastavattnet och rör ner i peston till lite lösare konsistens. Häll av pastavattnet och vänd ner önskad mängd pesto i pastan. Toppa pastan med frasiga brödsmulor och sugar snaps.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christian

2018-07-03

Supergod! Vi har gjort den flera gånger 😋

Susanna

2018-04-15

Sååå god... har tipsat alla om denna. tog cashew istället för mandel.

Maria

2018-04-05

Kanongott och enkelt att laga.

Sovstellan

2017-12-06

Får en oaptitlig beige färg när man mixar; smakar som modellera. Blev en stor hit på min temafest "Italien för nihilister".