Pasta med auberginebollar

Pasta med auberginebollar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Smakrik tomatsås med vegetariska auberginebollar till. Recept ur kokboken: Lugn mage med grön mat av: Sofia Antonsson och foto: Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g glutenfri spagetti
  • Tomatsås
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 2 grillad paprika inlagd, finhackade
  • 1 dl urkärnade gröna oliver, skivade
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomater (på burk)
  • 4 dl vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk torkad ramslök
  • 1 lagerblad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Auberginebollar
  • 700 g auberginer
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor vitt bröd
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula) + 1 msk pressad saft
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • olivolja, till plåt eller stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Hetta upp olja i en kastrull och fräs salladslöken. Tillsätt paprika, oliver och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i resten av ingredienserna och låt såsen sjuda under lock ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.

Auberginebollar:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i tärningar. Fräs lök och aubergine mjuka i olivolja på medelvärme, ca 10 min. Mixa bröd och basilika i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Tillsätt aubergineblandningen och resten av ingredienserna till bollarna. Mixa till en jämn smet och smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka smeten till små bollar/biffar med skedar på en plåt med inoljat bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pasta och tomatsås. Toppa med auberginebollar, färsk basilika och ev rivet citronskal.

Tips

Du kan också klicka smeten i en het stekpanna med olivolja i och steka till fin färg på båda sidor. (Smeten är lite svårhanterlig.)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2021-01-06

Det här var nästan det godaste jag ätit! Även om det var en hel del jobb. Skulle däremot rekommendera att steka istället för att göra dem i ugnen, blir mycket knaprigare skorpa med kontrast mot det mjuka inuti då. Från ugnen fick de ingen ordentlig skorpa.

Beatriz

2019-06-23

Supergoda

Karin

2019-02-10

Jättegott, fantastisk tomatsås!

Julia

2018-09-30

Supergott!!

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lax med pestopasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Spaghetti med tomat- och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Pasta med auberginebollar
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 320 g glutenfri spagetti
  • Tomatsås
  • 1 msk olivolja
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 2 grillad paprika inlagd, finhackade
  • 1 dl urkärnade gröna oliver, skivade
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomater (på burk)
  • 4 dl vatten
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk torkad ramslök
  • 1 lagerblad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Auberginebollar
  • 700 g auberginer
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor vitt bröd
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • 1 tsk rivet citronskal (endast det gula) + 1 msk pressad saft
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • olivolja, till plåt eller stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Pasta med auberginebollar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Smakrik tomatsås med vegetariska auberginebollar till. Recept ur kokboken: Lugn mage med grön mat av: Sofia Antonsson och foto: Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Hetta upp olja i en kastrull och fräs salladslöken. Tillsätt paprika, oliver och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i resten av ingredienserna och låt såsen sjuda under lock ca 30 min. Smaka av med salt och peppar.

Auberginebollar:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär auberginen i tärningar. Fräs lök och aubergine mjuka i olivolja på medelvärme, ca 10 min. Mixa bröd och basilika i en matberedare monterad med knivblad.
  2. Tillsätt aubergineblandningen och resten av ingredienserna till bollarna. Mixa till en jämn smet och smaka av med salt och peppar.
  3. Klicka smeten till små bollar/biffar med skedar på en plåt med inoljat bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pasta och tomatsås. Toppa med auberginebollar, färsk basilika och ev rivet citronskal.

Tips

Du kan också klicka smeten i en het stekpanna med olivolja i och steka till fin färg på båda sidor. (Smeten är lite svårhanterlig.)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2021-01-06

Det här var nästan det godaste jag ätit! Även om det var en hel del jobb. Skulle däremot rekommendera att steka istället för att göra dem i ugnen, blir mycket knaprigare skorpa med kontrast mot det mjuka inuti då. Från ugnen fick de ingen ordentlig skorpa.

Beatriz

2019-06-23

Supergoda

Karin

2019-02-10

Jättegott, fantastisk tomatsås!

Julia

2018-09-30

Supergott!!

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lax med pestopasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Spaghetti med tomat- och fetaost

Betyg
Betyg
(25)