Passionsfruktscheesecake

Passionsfruktscheesecake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

En sötsyrlig cheesecake med passionsfrukt. Låt smak av persika eller nektarin göra passionsfrukten sällskap. Avsluta med att dekorera kakan med citronmeliss- eller myntablad.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar i kylen
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3.5 dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin+ 1-2 finhackade (totalt cirka 6 st)
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • mynta - eller citronmelissblad
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman fruktmix, hackad frukt, philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
  3. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med myntaeller citronmelissblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Passionsfruktscheesecake
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3.5 dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin+ 1-2 finhackade (totalt cirka 6 st)
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • mynta - eller citronmelissblad
  • 1 krm salt

Passionsfruktscheesecake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

En sötsyrlig cheesecake med passionsfrukt. Låt smak av persika eller nektarin göra passionsfrukten sällskap. Avsluta med att dekorera kakan med citronmeliss- eller myntablad.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar i kylen
Ugnstemperatur:200º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman fruktmix, hackad frukt, philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
  3. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med myntaeller citronmelissblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!