Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Tillagningstid: 1 timme + 4timmar i frysen
Ugnstemperatur:175º
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tårtbotten:
  • 200 g digestivekex
  • 150 g oreokex
  • 2 msk kakao
  • 100 g smält smör
  • Fyllning:
  • 3 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl mosade jordgubbar
  • Dekoration:
  • 1 liter jordgubbar
  • ev jordgubbsblad och blommor
  • chokladdekorationer
  • liten guldkrona

Gör så här

  1. Botten: Mixa kakorna i matberedaren och tillsätt kakao och smält smör. Tryck ut i en springform, cirka 26 centimeter i diameter och ställ in i ugnen i knappt 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning och montering:

  1. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget, vänd sen ihop philadelphiasmeten med grädden, passionsfrukten och jordgubbsmoset. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
  2. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering. Dekorera med jordgubbar, choklad, blommor, blad och en liten guldkrona!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-10-09

SUPERGOD!!

Åsa

2015-07-07

Otroligt god

Liknande recept

Jordgubbstiramisu

(28)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)

Trifle med aprikos och passion

(3)
15 st
  • Tårtbotten:
  • 200 g digestivekex
  • 150 g oreokex
  • 2 msk kakao
  • 100 g smält smör
  • Fyllning:
  • 3 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g rumsvarm philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl mosade jordgubbar
  • Dekoration:
  • 1 liter jordgubbar
  • ev jordgubbsblad och blommor
  • chokladdekorationer
  • liten guldkrona

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Tillagningstid: 1 timme + 4timmar i frysen
Ugnstemperatur:175º
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Botten: Mixa kakorna i matberedaren och tillsätt kakao och smält smör. Tryck ut i en springform, cirka 26 centimeter i diameter och ställ in i ugnen i knappt 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning och montering:

  1. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Vispa grädden hårt i en skål. Vispa philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget, vänd sen ihop philadelphiasmeten med grädden, passionsfrukten och jordgubbsmoset. Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
  2. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering. Dekorera med jordgubbar, choklad, blommor, blad och en liten guldkrona!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-10-09

SUPERGOD!!

Åsa

2015-07-07

Otroligt god

Liknande recept

Jordgubbstiramisu

(28)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Nötig cheesecake med vaniljhonung

(27)

Trifle med aprikos och passion

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies