För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Påskpaté med lax och musslor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frestande paté med romsås som passar bra som entérätt eller till buffén.

Tillagningstid: 4 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g lax, skinn- och benfri
  • 1 fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 225 g musslor på burk
  • 1.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 4 msk lax, löj- eller stenbitsrom (eller efter smak)
  • 4 msk hackad röd lök (eller efter smak)
  • Romsås:
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g rom (löjrom eller stenbitsrom)
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk hackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150º. Häll vatten i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen. Smöra en avlång form. Smöra ett smörpappar och lägg i botten av formen. Ansa fänkålen och kör den i en matberedare tills den är finfördelad. Skär laxen i mindre bitar och tillsätt den medan maskinen går.
  2. Tillsätt ägg, grädde, salt och kryddor. Blanda till en slät massa. Häll halva mängden smet i formen, fördela musslorna på och häll över resten av smeten. Ställ formen i vattenbadet och grädda ca 1 timme och 15 minuter. Låt stå kallt ca 4 timmar innan servering. Blanda samman alla ingredienser till såsen och låt stå kallt ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Levain med laxröra

(6)

Krämig citrongrässill

(1)

Löjrom med tillbehör

(0)

Sesamsill

(0)

Senaps- och gräslökssill

(4)

Löjromssill med citron

(7)

Laxsashimi

(3)

Sillröra till knäckebröd

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g lax, skinn- och benfri
  • 1 fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 225 g musslor på burk
  • 1.5 tsk salt
  • Garnering:
  • 4 msk lax, löj- eller stenbitsrom (eller efter smak)
  • 4 msk hackad röd lök (eller efter smak)
  • Romsås:
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g rom (löjrom eller stenbitsrom)
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk hackad dill

Påskpaté med lax och musslor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Frestande paté med romsås som passar bra som entérätt eller till buffén.

Tillagningstid: 4 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150º. Häll vatten i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen. Smöra en avlång form. Smöra ett smörpappar och lägg i botten av formen. Ansa fänkålen och kör den i en matberedare tills den är finfördelad. Skär laxen i mindre bitar och tillsätt den medan maskinen går.
  2. Tillsätt ägg, grädde, salt och kryddor. Blanda till en slät massa. Häll halva mängden smet i formen, fördela musslorna på och häll över resten av smeten. Ställ formen i vattenbadet och grädda ca 1 timme och 15 minuter. Låt stå kallt ca 4 timmar innan servering. Blanda samman alla ingredienser till såsen och låt stå kallt ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Levain med laxröra

(6)

Krämig citrongrässill

(1)

Löjrom med tillbehör

(0)

Sesamsill

(0)

Senaps- och gräslökssill

(4)

Löjromssill med citron

(7)

Laxsashimi

(3)

Sillröra till knäckebröd

(8)