Påskkrokant

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Riktiga godiskakor med massor av allt.

20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk mjölk
  • 0.75 dl finhackad mandel
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g mjölkchoklad
  • 50 g vit choklad
  • 4 oreokex
  • 1 dl färgade chokladägg

Gör så här

  1. Koka upp smör, socker, kakao, sirap och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Låt koka 20 min till en tjock knäcksmet, rör då och då. Ta bort från värmen när temperaturen är 130° och rör ner mandeln.
  2. Bred ut smeten i ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt stelna ca 20 min.
  3. Bryt mörk choklad och mjölkchoklad i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad. Bred ut över knäcken så att den täcks.
  4. Smält den vita chokladen och ringla över den mörka som streck. Bryt sönder oreokakorna och strössla över. Hacka chokladäggen och strössla över.
  5. Låt stelna ca 1 tim och bryt i bitar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit tryffel med balsamvinäger

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Baci

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladdoppade nötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citrusglass med chokladöverdrag

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Läckra nougatrutor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Arrakspraliner

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladdoppad jordnötsglass

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(65)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk mjölk
  • 0.75 dl finhackad mandel
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g mjölkchoklad
  • 50 g vit choklad
  • 4 oreokex
  • 1 dl färgade chokladägg

Påskkrokant

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Riktiga godiskakor med massor av allt.

20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp smör, socker, kakao, sirap och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Låt koka 20 min till en tjock knäcksmet, rör då och då. Ta bort från värmen när temperaturen är 130° och rör ner mandeln.
  2. Bred ut smeten i ett tunt lager på ett bakplåtspapper och låt stelna ca 20 min.
  3. Bryt mörk choklad och mjölkchoklad i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad. Bred ut över knäcken så att den täcks.
  4. Smält den vita chokladen och ringla över den mörka som streck. Bryt sönder oreokakorna och strössla över. Hacka chokladäggen och strössla över.
  5. Låt stelna ca 1 tim och bryt i bitar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit tryffel med balsamvinäger

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Baci

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chokladdoppade nötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citrusglass med chokladöverdrag

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Läckra nougatrutor

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Arrakspraliner

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladdoppad jordnötsglass

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(65)