Pasjka

Pasjka

4 (6 betyg)

Den ryska ostkakan kräver sin tid och kärlek, men det är väl värt besväret.

  • Ingredienser 12

Tillagningstid: 3 dygn

Ingredienser

10 portioner
  • 500 g kesella
  • 75 g rumsvarmt osaltat smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 citron, rivet skal
Garnering:
  • 1 msk suckat (kanderat citrusskal)
  • 0.5 dl nötter
  • 1 dl bär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kesellan i ett melittafilter att självrinna under natten. Lägg den avrunna ostmassan i en bunke med matfett, socker och vaniljsocker. Rör ihop med elvisp till en slät massa.

  2. 2

    Vispa grädden och tillsätt ostmassan tillsammans med crème fraiche och äggulor. Vispa med elvisp till en lufitg massa. Rör i russin och eventuellt rivet citronskal. Låt rinna av igen.

  3. 3

    Placera en kaffebryggstratt över en skål. Doppa silduken i vatten och vrid ur den. Bred ut den i tratten. Ös över blandningen i den.

  4. 4

    Samla tygkanterna runt ostmassan och täck den. Lägg sedan den täckta massan i press - lägg överst ett litet fat med tyngd på. Ställ kallt och låt rinna av i 2-3 dagar. Stjälp upp kakan på ett fat och ta bort filtret.

  5. 5

    Garnera med suckat, bär och nötter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Katrin

    Minska sockret och vaniljsockret till hälften så blir den friskare.