Päron- och manchegopizza

Päron- och manchegopizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Lite segt, lite sött och så den underbara manchegon med sälta.

Ugnstemperatur:250º
4 stycken
  • 15 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 6 msk olivolja
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 fasta päron, hyvlade
  • 200 g hyvlad manchego
  • färsk eller torkad rosmarin
  • flingsalt
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vatten i en bunke. Tillsätt 2 matskedar olja, salt och mjöl och rör till en kladdig deg. Jäs under bakduk 1 timme.
  2. Sätt en bakplåt i ugnen och ställ värmen på 250 grader. Dela degen i fyra delar och kavla ut till längder, 40x15 centimeter. Lägg två längder på var sitt bakplåtspapper.
  3. Pensla längderna med 4 matskedar olivolja och lägg på hyvlade päronskivor, hyvlad ost och rosmarin.
  4. Ta ut den varma plåten och lägg på två av längderna med sitt bakplåtspapper. Grädda tills de fått färg, cirka 15 minuter.
  5. Strö på lite flingsalt (tänk på att osten är salt). Gör likadant med de andra längderna. Skär portionsbitar av pizzan när den ska serveras.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thobias

2016-09-05

Mona, har pizzan svalnat än?

Anna

2013-01-14

Jättegoda! Kombinerade med kall, marinerad kyckling och "Julens gröna sallad". Det blev en bra tjejmiddag.

Mona

2012-11-28

Gjorde helt enligt receptet. Fullkomligt omöjligt att kavla. Så lös deg har jag aldrig sett. Fick hälla den på plåten och försöka dra ut. Lade ändå på päron och ost. Nu har jag tagit ut den från ugnen för avsmakning. Den är för varm så jag återkommer.

Päron- och manchegopizza
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 15 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 6 msk olivolja
  • 10 dl vetemjöl
  • 4 fasta päron, hyvlade
  • 200 g hyvlad manchego
  • färsk eller torkad rosmarin
  • flingsalt
  • 2 tsk salt

Päron- och manchegopizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Lite segt, lite sött och så den underbara manchegon med sälta.

Ugnstemperatur:250º
4 stycken

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vatten i en bunke. Tillsätt 2 matskedar olja, salt och mjöl och rör till en kladdig deg. Jäs under bakduk 1 timme.
  2. Sätt en bakplåt i ugnen och ställ värmen på 250 grader. Dela degen i fyra delar och kavla ut till längder, 40x15 centimeter. Lägg två längder på var sitt bakplåtspapper.
  3. Pensla längderna med 4 matskedar olivolja och lägg på hyvlade päronskivor, hyvlad ost och rosmarin.
  4. Ta ut den varma plåten och lägg på två av längderna med sitt bakplåtspapper. Grädda tills de fått färg, cirka 15 minuter.
  5. Strö på lite flingsalt (tänk på att osten är salt). Gör likadant med de andra längderna. Skär portionsbitar av pizzan när den ska serveras.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thobias

2016-09-05

Mona, har pizzan svalnat än?

Anna

2013-01-14

Jättegoda! Kombinerade med kall, marinerad kyckling och "Julens gröna sallad". Det blev en bra tjejmiddag.

Mona

2012-11-28

Gjorde helt enligt receptet. Fullkomligt omöjligt att kavla. Så lös deg har jag aldrig sett. Fick hälla den på plåten och försöka dra ut. Lade ändå på päron och ost. Nu har jag tagit ut den från ugnen för avsmakning. Den är för varm så jag återkommer.