Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Modern smakvariant på den klassiska osten till julbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Karamelliserad lök:
  • 6 strimlade gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk flytande honung
  • Pizzadeg:
  • 3 dl vetemjöl + 1,5 dl till utbakning
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl yoghurt, grekisk (10%)
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 125 g stiltonost eller annan blåmögelost
  • 1 stort päron
  • 2 tsk olivolja
  • Några rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Stek löken i olja tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt socker och sänk värmen. Stek under omrörning ca 3 min. Vänd runt med honung och ta av från värmen.
  2. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, salt och bakpulver, gärna i matberedare. Tillsätt yoghurten och kör snabbt ihop till en deg.
  3. Lägg degen på mjölat bakbord. Vänd den kladdiga degen i mjölet. Kavla ut till en botten på ett bakplåtspapper.
  4. Bred ut löken på pizzan. Smula över osten och toppa med päronet, skuret i tunna skivor. Ringla över olivolja. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Toppa med rosmarin och grädda ytterligare ca 3 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sophie

2015-12-23

Den här pizzan var supergod men jag tog inte lika många lökar som stod i receptet, tror jag tog två eller tre, rödlök, inte gul lök, men oj så gott!

Rebecca

2015-09-26

Har inte testat hela receptet utan bara botten. Jättebra att göra när man vill göra pizza men inte har jäst hemma!

Lena

2015-04-29

Så jäkla god!!!!

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Karamelliserad lök:
  • 6 strimlade gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk flytande honung
  • Pizzadeg:
  • 3 dl vetemjöl + 1,5 dl till utbakning
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl yoghurt, grekisk (10%)
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 125 g stiltonost eller annan blåmögelost
  • 1 stort päron
  • 2 tsk olivolja
  • Några rosmarinkvistar

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Modern smakvariant på den klassiska osten till julbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i olja tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt socker och sänk värmen. Stek under omrörning ca 3 min. Vänd runt med honung och ta av från värmen.
  2. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, salt och bakpulver, gärna i matberedare. Tillsätt yoghurten och kör snabbt ihop till en deg.
  3. Lägg degen på mjölat bakbord. Vänd den kladdiga degen i mjölet. Kavla ut till en botten på ett bakplåtspapper.
  4. Bred ut löken på pizzan. Smula över osten och toppa med päronet, skuret i tunna skivor. Ringla över olivolja. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 min.
  5. Toppa med rosmarin och grädda ytterligare ca 3 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sophie

2015-12-23

Den här pizzan var supergod men jag tog inte lika många lökar som stod i receptet, tror jag tog två eller tre, rödlök, inte gul lök, men oj så gott!

Rebecca

2015-09-26

Har inte testat hela receptet utan bara botten. Jättebra att göra när man vill göra pizza men inte har jäst hemma!

Lena

2015-04-29

Så jäkla god!!!!