Parmesanchips med löjrom och citroncrème
Parmesanchips med löjrom och citroncrème
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Parmesanchips med löjrom och citroncrème

3.47 (19 betyg)

Servera tunna, spröda salta och goda parmesanchips till förrätt.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

20 stycken
  • 200 g grovriven parmesanost
  • 20 färska ansade sparrisar
  • 80 g löjrom eller annan rom
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Citroncrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk rivet citronskal
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fördela parmesanosten i 20 cirklar på två plåtar med bakplåtspapper. Baka ca 8 min tills parmesanen får gyllene färg.

  2. 2

    Koka under tiden sparrisen i saltat vatten tills den är al dente cirka 2 min.

  3. 3

    Blanda crème fraiche och citronskal och smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Lägg en klick citroncrème på varje flarn. Toppa med löjrom och sparris. Strö över flingsalt och peppar.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emma

    Tycker att det lät bättre än vad det faktiskt smakade. Rätten blir för salt med ost (som är väldigt salt) och löjrom (som också är salt). Dessutom tar parmesanosten över smakmässigt och löjrommen försvann liksom i smakhavet av ost och citronskal ... Godast var dock crème fraichen. Den funkade bra som kall sås till resten av middagen. Näe, vanlig toast med isad rödlök och smetana till löjrom är bäst!

  • ImJ

    Så enkelt och så himla gott! Och det går lika bra med västerbottensost eller någon annan smakrik fet ost...