Paj med sötsura grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gör en pajdeg, rosta rotfrukter i ugn och häll på syrlig vinägrett.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175-200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 200 g kokta potatisar
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kallt vatten
  • Rostade grönsaker:
  • 1 squash, skuren i stora bitar
  • 1 aubergine, skuren i stora bitar
  • 2 grovt skurna paprikor
  • 2 grovt skurna röda lökar
  • 2 grovt skurna tomater
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 msk repad rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm peppar
  • Vinägrett:
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad hasselnöt

Gör så här

Pajdeg

  1. Mosa potatisen och blanda den med övriga ingredienser, för hand eller i matberedare. Kavla eller tryck ut degen så den täcker kanter på en form. Lägg en hopvikt remsa aluminiumfolie längs kanten så att degen hålls på plats. Förgrädda pajskalet i 175º i 20 minuter. Låt kallna.

Rostade grönsaker

  1. Blanda grönsakerna med olja, salt och kryddor. Rosta i 200º ugn 20-30 minuter. Blanda ingredienserna till vinägretten. Blanda med de rostade varma grönsakerna.
  2. Fyll pajskalet och servera med en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • Pajdeg:
  • 200 g kokta potatisar
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kallt vatten
  • Rostade grönsaker:
  • 1 squash, skuren i stora bitar
  • 1 aubergine, skuren i stora bitar
  • 2 grovt skurna paprikor
  • 2 grovt skurna röda lökar
  • 2 grovt skurna tomater
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 msk repad rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm peppar
  • Vinägrett:
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad hasselnöt

Paj med sötsura grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gör en pajdeg, rosta rotfrukter i ugn och häll på syrlig vinägrett.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175-200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pajdeg

  1. Mosa potatisen och blanda den med övriga ingredienser, för hand eller i matberedare. Kavla eller tryck ut degen så den täcker kanter på en form. Lägg en hopvikt remsa aluminiumfolie längs kanten så att degen hålls på plats. Förgrädda pajskalet i 175º i 20 minuter. Låt kallna.

Rostade grönsaker

  1. Blanda grönsakerna med olja, salt och kryddor. Rosta i 200º ugn 20-30 minuter. Blanda ingredienserna till vinägretten. Blanda med de rostade varma grönsakerna.
  2. Fyll pajskalet och servera med en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(9)