Paj med sötsura grönsaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör en pajdeg, rosta rotfrukter i ugn och häll på syrlig vinägrett.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175-200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 200 g kokta potatisar
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kallt vatten
  • Rostade grönsaker:
  • 1 squash, skuren i stora bitar
  • 1 aubergine, skuren i stora bitar
  • 2 grovt skurna paprikor
  • 2 grovt skurna röda lökar
  • 2 grovt skurna tomater
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 msk repad rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm peppar
  • Vinägrett:
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad hasselnöt

Gör så här

Pajdeg

  1. Mosa potatisen och blanda den med övriga ingredienser, för hand eller i matberedare. Kavla eller tryck ut degen så den täcker kanter på en form. Lägg en hopvikt remsa aluminiumfolie längs kanten så att degen hålls på plats. Förgrädda pajskalet i 175º i 20 minuter. Låt kallna.

Rostade grönsaker

  1. Blanda grönsakerna med olja, salt och kryddor. Rosta i 200º ugn 20-30 minuter. Blanda ingredienserna till vinägretten. Blanda med de rostade varma grönsakerna.
  2. Fyll pajskalet och servera med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Lax- och spenatpaj

(90)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)
19 st
  • Pajdeg:
  • 200 g kokta potatisar
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kallt vatten
  • Rostade grönsaker:
  • 1 squash, skuren i stora bitar
  • 1 aubergine, skuren i stora bitar
  • 2 grovt skurna paprikor
  • 2 grovt skurna röda lökar
  • 2 grovt skurna tomater
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 msk repad rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm peppar
  • Vinägrett:
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl hackad hasselnöt

Paj med sötsura grönsaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör en pajdeg, rosta rotfrukter i ugn och häll på syrlig vinägrett.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175-200º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pajdeg

  1. Mosa potatisen och blanda den med övriga ingredienser, för hand eller i matberedare. Kavla eller tryck ut degen så den täcker kanter på en form. Lägg en hopvikt remsa aluminiumfolie längs kanten så att degen hålls på plats. Förgrädda pajskalet i 175º i 20 minuter. Låt kallna.

Rostade grönsaker

  1. Blanda grönsakerna med olja, salt och kryddor. Rosta i 200º ugn 20-30 minuter. Blanda ingredienserna till vinägretten. Blanda med de rostade varma grönsakerna.
  2. Fyll pajskalet och servera med en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Lax- och spenatpaj

(90)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies