För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Paj med sardeller och gröna oliver

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Sardeller och oliver , denna paj har en härlig ”vuxensmak” en helt vanlig tisdag.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 salladslökar, skivade
  • 1 rödlök, skivad
  • 0.5 gul lök, skivad
  • 500 g kokt potatis, i bitar
  • 80 g sardeller, hackade
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk vatten
  • Sallad (2 portioner)
  • 35 g salladsmix
  • 1 avokado, tärnad
  • 0.5 dl valnötter, grovhackade
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt salt och vatten och arbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, 26 cm i diameter.
  2. Stek all lök i smör tills den mjuknar utan att få färg. Fördela potatis, sardeller, oliver, ost och löken i pajformen. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll detta över pajen och grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 40 min.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen, smaka av med salt och peppar. Servera pajen med salladen.

Tips

Ställ pajskalet kallt 15 min. Nagga med en gaffel och förgrädda ca 10 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-06-28

Toppenrätt en varm dag när man är sugen på salt. Jag glömde koka potatis i förväg, men det passade vår familj med tre små barn alldeles utmärkt att ha potatisen (färskpotatis) vid sidan av. Då kunde de som tyckte pajen hade för mycket vuxensmak äta desto mer av potatisen. Använde färdig kyld pajdeg dessutom, gick hur fint som helst.

Örjan

2020-05-02

Jätte gott!

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Snabb matjesgratäng

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Pastasallad med lax

(5)

Lax- och spenatpaj

(96)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Pastasallad med varmrökt lax

(18)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 3 salladslökar, skivade
  • 1 rödlök, skivad
  • 0.5 gul lök, skivad
  • 500 g kokt potatis, i bitar
  • 80 g sardeller, hackade
  • 1 dl urkärnade gröna oliver
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk vatten
  • Sallad (2 portioner)
  • 35 g salladsmix
  • 1 avokado, tärnad
  • 0.5 dl valnötter, grovhackade
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar

Paj med sardeller och gröna oliver

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Sardeller och oliver , denna paj har en härlig ”vuxensmak” en helt vanlig tisdag.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt salt och vatten och arbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, 26 cm i diameter.
  2. Stek all lök i smör tills den mjuknar utan att få färg. Fördela potatis, sardeller, oliver, ost och löken i pajformen. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll detta över pajen och grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 40 min.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen, smaka av med salt och peppar. Servera pajen med salladen.

Tips

Ställ pajskalet kallt 15 min. Nagga med en gaffel och förgrädda ca 10 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2020-06-28

Toppenrätt en varm dag när man är sugen på salt. Jag glömde koka potatis i förväg, men det passade vår familj med tre små barn alldeles utmärkt att ha potatisen (färskpotatis) vid sidan av. Då kunde de som tyckte pajen hade för mycket vuxensmak äta desto mer av potatisen. Använde färdig kyld pajdeg dessutom, gick hur fint som helst.

Örjan

2020-05-02

Jätte gott!

Liknande recept

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Snabb matjesgratäng

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Pastasallad med lax

(5)

Lax- och spenatpaj

(96)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Pastasallad med varmrökt lax

(18)