Paj med bär från skogen

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Söta små pajer med mandelbotten och favoritbären.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 300 g mandelmassa
  • 300 g frysta tinade skogsbär
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Till garnering:
  • Lite florsocker att pudra över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut mandelmassa i 6 smorda portionsformar och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  2. Lägg bären i ett durkslag så att vätskan rinner av. Blanda bären med övriga ingredienser.
  3. Häll fyllningen i formarna och grädda tills fyllningen stelnat, ca 12 min.
  4. Låt svalna. Pudra med florsocker.

Tips

Bäst är att använda non-stickformar, annars är det viktigt att formarna smörjs ordentligt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bojan

2016-02-02

Tror det är bättre med en vanlig smördeg i formen och för smakens skull lite mandelmassa under bärfyllningen. Kanske också använda en stor hjärtform med löstagbar botten. Det blir enklare så än att jobba med dessa små formar även om det ser rart ut!

Katla

2015-02-13

Håller med Pekka nedan, de är goda, men jag håller också med de som tycker de var svåra att får ur formen. Vi gjorde dem i mandelmusselformar i brist på annat, men skulle helst haft en liten pajform med löstagbar botten från hus-modern.se.

pekka

2014-03-11

ihan helvetti hyvä

Lillis

2014-02-12

Såg så gott och enkelt ut, men mandelmassan blev så hård (precis som för Mona här ovan) att det varken gick att äta den eller få ut den ur formen. Synd, men fyllningen var god iaf

Mona N

2014-02-11

Mitt problem var att jag inte kunde få kakan från formen. Kanten var så hård att jag fick använda hammare och spett :-) för att få loss kanten sedan jag ätit upp allt det andra. Ska man smörja formens kant med fett? Jag använde mig av runda formar av stengods eller liknande. Vad är det för form som använts i receptet?

Britta/webbredaktionen

2014-02-10

@åsa Det är viktigt att bären rinner av ordentligt.

åsa

2014-02-09

inte något bra recept, fyllningen stelnade inte och mandelskalet blev bränd :-( förbättringsförslag att som ngn redan föreslagit ta kvarg istället för creme fraiche, öka på med 1 ägg, och servera bären till kakan istället för att blanda i fyllningen, så påverkas inte resultatet av hur blöta bären är.

Karin, Coop Provkök

2014-02-05

Äggvita - Om du blandar mandelmassa med vispad äggvita kommer den bli lös och flyta ut till en platt botten. Också gott, men inte samma sak!

Äggvita?

2014-02-01

I biskvi-recept brukar det vara en äggvita också förutom mandelmassan... Kanske vore läge att göra så även här?

Anna

2014-01-30

Fungerar det kanske om man smörjer formen innan mandelmassan kommer i? Jag tänkte göra denna fast som en stor form. Jag gissar att den inte provbakats så, men jag tänkte testa att sänka värmen lite och ha den inne längre.

Ann-Sofie

2014-01-27

Vi gjorde i silikonmuffinsformar. Lite pilligt att få trycka ut mandelmassan, men de lossnade lätt. Använde kvarg istället för creme fraiche, och minskade sockermängden - det gick jättebra.

Carolina

2014-01-26

Jag har provat alla typer av formar och mandelmassan fastnar. Vad ska man göra för att få dem ur formarna? Var kan jag köpa hjärtformarna du använt?

Eva

2014-01-26

Hej, är det någon som har tips på var man kan köpa dessa hjärformade bakformar?

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chiayoghurtbägare

(13)

Hallonsmoothie

(8)

Saffranskladdkaka

(27)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 300 g mandelmassa
  • 300 g frysta tinade skogsbär
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Till garnering:
  • Lite florsocker att pudra över

Paj med bär från skogen

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Söta små pajer med mandelbotten och favoritbären.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut mandelmassa i 6 smorda portionsformar och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  2. Lägg bären i ett durkslag så att vätskan rinner av. Blanda bären med övriga ingredienser.
  3. Häll fyllningen i formarna och grädda tills fyllningen stelnat, ca 12 min.
  4. Låt svalna. Pudra med florsocker.

Tips

Bäst är att använda non-stickformar, annars är det viktigt att formarna smörjs ordentligt!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bojan

2016-02-02

Tror det är bättre med en vanlig smördeg i formen och för smakens skull lite mandelmassa under bärfyllningen. Kanske också använda en stor hjärtform med löstagbar botten. Det blir enklare så än att jobba med dessa små formar även om det ser rart ut!

Katla

2015-02-13

Håller med Pekka nedan, de är goda, men jag håller också med de som tycker de var svåra att får ur formen. Vi gjorde dem i mandelmusselformar i brist på annat, men skulle helst haft en liten pajform med löstagbar botten från hus-modern.se.

pekka

2014-03-11

ihan helvetti hyvä

Lillis

2014-02-12

Såg så gott och enkelt ut, men mandelmassan blev så hård (precis som för Mona här ovan) att det varken gick att äta den eller få ut den ur formen. Synd, men fyllningen var god iaf

Mona N

2014-02-11

Mitt problem var att jag inte kunde få kakan från formen. Kanten var så hård att jag fick använda hammare och spett :-) för att få loss kanten sedan jag ätit upp allt det andra. Ska man smörja formens kant med fett? Jag använde mig av runda formar av stengods eller liknande. Vad är det för form som använts i receptet?

Britta/webbredaktionen

2014-02-10

@åsa Det är viktigt att bären rinner av ordentligt.

åsa

2014-02-09

inte något bra recept, fyllningen stelnade inte och mandelskalet blev bränd :-( förbättringsförslag att som ngn redan föreslagit ta kvarg istället för creme fraiche, öka på med 1 ägg, och servera bären till kakan istället för att blanda i fyllningen, så påverkas inte resultatet av hur blöta bären är.

Karin, Coop Provkök

2014-02-05

Äggvita - Om du blandar mandelmassa med vispad äggvita kommer den bli lös och flyta ut till en platt botten. Också gott, men inte samma sak!

Äggvita?

2014-02-01

I biskvi-recept brukar det vara en äggvita också förutom mandelmassan... Kanske vore läge att göra så även här?

Anna

2014-01-30

Fungerar det kanske om man smörjer formen innan mandelmassan kommer i? Jag tänkte göra denna fast som en stor form. Jag gissar att den inte provbakats så, men jag tänkte testa att sänka värmen lite och ha den inne längre.

Ann-Sofie

2014-01-27

Vi gjorde i silikonmuffinsformar. Lite pilligt att få trycka ut mandelmassan, men de lossnade lätt. Använde kvarg istället för creme fraiche, och minskade sockermängden - det gick jättebra.

Carolina

2014-01-26

Jag har provat alla typer av formar och mandelmassan fastnar. Vad ska man göra för att få dem ur formarna? Var kan jag köpa hjärtformarna du använt?

Eva

2014-01-26

Hej, är det någon som har tips på var man kan köpa dessa hjärformade bakformar?

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chiayoghurtbägare

(13)

Hallonsmoothie

(8)

Saffranskladdkaka

(27)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies