Oxrullader i gräddsås

Oxrullader i gräddsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Klassiska oxrullader med smak av ansjovis och kapris är väl värda att vänta på.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
  • 500 g lövbiff
  • svartpeppar
  • 125 g ansjovisfiléer, på burk
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 2 msk smör till stekning
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • majsena, eventuellt
  • Till servering:
  • 1 kg kokt potatis
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 dl rårörda lingon eller sylt

Gör så här

  1. Lägg lövbiffsskivorna på en skärbräda och peppra. Låt ansjovisen rinna av och hacka filéerna fint. Bred ut senap på köttskivorna och lägg på ansjovis och kapris. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Flytta ev över rulladerna till en kastrull. Tillsätt buljong och koka på svag värme under lock ca 45 min. Tillsätt grädden och koka ytterligare 10 min utan lock. Red ev av såsen med majsena.
  3. Servera med kokt potatis, persilja och lingon.

Tips

Servera gärna med haricots verts, sockerärtor eller kokt broccoli.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oxrullader i gräddsås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g lövbiff
  • svartpeppar
  • 125 g ansjovisfiléer, på burk
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 2 msk smör till stekning
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • majsena, eventuellt
  • Till servering:
  • 1 kg kokt potatis
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 dl rårörda lingon eller sylt

Oxrullader i gräddsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Klassiska oxrullader med smak av ansjovis och kapris är väl värda att vänta på.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg lövbiffsskivorna på en skärbräda och peppra. Låt ansjovisen rinna av och hacka filéerna fint. Bred ut senap på köttskivorna och lägg på ansjovis och kapris. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Flytta ev över rulladerna till en kastrull. Tillsätt buljong och koka på svag värme under lock ca 45 min. Tillsätt grädden och koka ytterligare 10 min utan lock. Red ev av såsen med majsena.
  3. Servera med kokt potatis, persilja och lingon.

Tips

Servera gärna med haricots verts, sockerärtor eller kokt broccoli.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!