Ostpaj med ädelost

Ostpaj med ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ädelostpaj är riktigt gott.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • Pajdeg:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g margarin, kallt i kuber
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 dl ost, grevé eller herrgård, riven
  • 100 g smulad ädelost

Gör så här

  1. Kör mjöl och margarin några sekunder i matberedare. Häll på vattnet genom tubröret medan maskinen är igång. Stanna genast när massan formar sig till en deg. Eller hacka samman mjöl och margarin på bakbordet, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Lägg degen att vila i plastpåse i kylskåpet ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kavla ut degen och täck botten på en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och lägg en dubbelvikt remsa aluminiumfolie runt kanten för att föhindra att degen kryper ner vid gräddningen. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta bort aluminiumfolieremsan. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Fördela osten i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått färg

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ostpaj med ädelost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • Pajdeg:
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g margarin, kallt i kuber
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 dl ost, grevé eller herrgård, riven
  • 100 g smulad ädelost

Ostpaj med ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Ädelostpaj är riktigt gott.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Kör mjöl och margarin några sekunder i matberedare. Häll på vattnet genom tubröret medan maskinen är igång. Stanna genast när massan formar sig till en deg. Eller hacka samman mjöl och margarin på bakbordet, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Lägg degen att vila i plastpåse i kylskåpet ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kavla ut degen och täck botten på en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och lägg en dubbelvikt remsa aluminiumfolie runt kanten för att föhindra att degen kryper ner vid gräddningen. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta bort aluminiumfolieremsan. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Fördela osten i pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått färg

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!