Ostgratinerad rostad kålsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (11 betyg)

En soppa på resterna av vitkålen och toppad med ost.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i tjocka skivor
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 skivor ljust bröd, rostade och tärnade
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 msk rostad lök till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kålen i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills bitarna fått färg, ca 8 min.
  2. Lägg kål, lök och timjan i en kastrull och häll i buljong (vatten + smulad buljongtärning) och vin. Låt koka ca 10 min.
  3. Häll upp soppan i serveringsskålar och toppa med bröd och riven ost. Gratinera ev högre upp i ugnen tills osten smält. Toppa med rostad lök och servera.

Tips

Perfekt sätt att använda upp torra brödskivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-11-18

Fantastiskt god soppa. Har gjort den två gånger nu. Kan rekommenderas.

Maria

2019-10-19

Supergod och elegant soppa, alla tre barnen älskade den.

Mirja

2019-05-16

Supergod soppa!! Jag använde kycklingfond istället för grönsaksbuljong och höjde syran lite med en skvätt ättiksprit på slutet. Vi åt brödet bredvid men toppade soppan med extralagrad prästost. Magiskt gott!

Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Ika, tråkigt att du inte gillade receptet. Men det har inte tagits fram med en slumpgenerator utan i vårt provkök där det förstås också provsmakats. /Elsa, webbredaktör

Ika

2019-02-21

Det här blev en fruktansvärd sörja. Jag vill varna för falsk marknadsföring, den läckra bilden på soppan hör uppenbart inte ihop med receptet. Jag gissar att det har tagits fram en sen natt medelst slumpgenerator av matkreatören till nån deadline. Sonen 22:”Bluäh! ” Dottern 6: ”Mamma får jag slänga den?” ”Ja, älskade barn! Släng min med!”

Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Quick-Wok

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegoburgare med BBQ-sås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vegetarisk chiligryta

Betyg
Betyg
(123)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i tjocka skivor
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 skivor ljust bröd, rostade och tärnade
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 4 msk rostad lök till servering

Ostgratinerad rostad kålsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (11 betyg)

En soppa på resterna av vitkålen och toppad med ost.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kålen i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och rosta mitt i ugnen tills bitarna fått färg, ca 8 min.
  2. Lägg kål, lök och timjan i en kastrull och häll i buljong (vatten + smulad buljongtärning) och vin. Låt koka ca 10 min.
  3. Häll upp soppan i serveringsskålar och toppa med bröd och riven ost. Gratinera ev högre upp i ugnen tills osten smält. Toppa med rostad lök och servera.

Tips

Perfekt sätt att använda upp torra brödskivor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-11-18

Fantastiskt god soppa. Har gjort den två gånger nu. Kan rekommenderas.

Maria

2019-10-19

Supergod och elegant soppa, alla tre barnen älskade den.

Mirja

2019-05-16

Supergod soppa!! Jag använde kycklingfond istället för grönsaksbuljong och höjde syran lite med en skvätt ättiksprit på slutet. Vi åt brödet bredvid men toppade soppan med extralagrad prästost. Magiskt gott!

Checkbox Coop

2019-03-04

Hej Ika, tråkigt att du inte gillade receptet. Men det har inte tagits fram med en slumpgenerator utan i vårt provkök där det förstås också provsmakats. /Elsa, webbredaktör

Ika

2019-02-21

Det här blev en fruktansvärd sörja. Jag vill varna för falsk marknadsföring, den läckra bilden på soppan hör uppenbart inte ihop med receptet. Jag gissar att det har tagits fram en sen natt medelst slumpgenerator av matkreatören till nån deadline. Sonen 22:”Bluäh! ” Dottern 6: ”Mamma får jag slänga den?” ”Ja, älskade barn! Släng min med!”

Liknande recept

Spara recept

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bookmaker- burgare

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Quick-Wok

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vegoburgare med BBQ-sås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vegetarisk chiligryta

Betyg
Betyg
(123)