Osso buco med kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Italiensk nationalrätt som egentligen lagas på kalvlägg. Här är en förenklad variant med skivad kalkonbröstfilé som kokas i en mustig tomatsås. Toppningen är ett måste, den friska kryddblandningen gremolata som består av citron, persilja och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt, efter smak
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 msk kycklingfond på flaska
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 tsk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 krm salt, efter smak
  • Gremolata:
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

Tomatsåsen

  1. Hacka lök och vitlök. Skala morot och selleri och skär i små tärningar. Fräs det hackade i matfett i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré,vin, fond, vatten, socker och kryddor. Låt såsen puttra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Köttet

  1. Skär filén i skivor. Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Bryn köttet på båda sidor i matfett i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Låt köttet koka i tomatsåsen ca 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan.

Servering

Servera med pasta, t ex tagliatelle.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt, efter smak
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 msk kycklingfond på flaska
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 tsk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 2 krm salt, efter smak
  • Gremolata:
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal

Osso buco med kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Italiensk nationalrätt som egentligen lagas på kalvlägg. Här är en förenklad variant med skivad kalkonbröstfilé som kokas i en mustig tomatsås. Toppningen är ett måste, den friska kryddblandningen gremolata som består av citron, persilja och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Tomatsåsen

  1. Hacka lök och vitlök. Skala morot och selleri och skär i små tärningar. Fräs det hackade i matfett i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré,vin, fond, vatten, socker och kryddor. Låt såsen puttra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Köttet

  1. Skär filén i skivor. Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Bryn köttet på båda sidor i matfett i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Låt köttet koka i tomatsåsen ca 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan.

Servering

Servera med pasta, t ex tagliatelle.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pot au feu

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)