Osso buco med kalkon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Italiensk nationalrätt som egentligen lagas på kalvlägg. Här är en förenklad variant med skivad kalkonbröstfilé som kokas i en mustig tomatsås. Toppningen är ett måste, den friska kryddblandningen gremolata som består av citron, persilja och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 msk kycklingfond på flaska
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 tsk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • Gremolata:
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

Tomatsåsen

  1. Hacka lök och vitlök. Skala morot och selleri och skär i små tärningar. Fräs det hackade i matfett i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré,vin, fond, vatten, socker och kryddor. Låt såsen puttra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Köttet

  1. Skär filén i skivor. Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Bryn köttet på båda sidor i matfett i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Låt köttet koka i tomatsåsen ca 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan.

Servering

Servera med pasta, t ex tagliatelle.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kycklingwok med cashewnötter

(62)

Pot au feu

(36)

Kycklingspett med hummus

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 500 g kalkonbröstfilé
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 400 g skalade tomater på burk
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 msk kycklingfond på flaska
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 tsk strösocker
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm svartpeppar, efter smak
  • Gremolata:
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal

Osso buco med kalkon

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Italiensk nationalrätt som egentligen lagas på kalvlägg. Här är en förenklad variant med skivad kalkonbröstfilé som kokas i en mustig tomatsås. Toppningen är ett måste, den friska kryddblandningen gremolata som består av citron, persilja och vitlök.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Tomatsåsen

  1. Hacka lök och vitlök. Skala morot och selleri och skär i små tärningar. Fräs det hackade i matfett i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré,vin, fond, vatten, socker och kryddor. Låt såsen puttra ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Köttet

  1. Skär filén i skivor. Salta och peppra köttet och vänd det i mjöl. Bryn köttet på båda sidor i matfett i en stekpanna. Lägg över det i grytan. Låt köttet koka i tomatsåsen ca 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan.

Servering

Servera med pasta, t ex tagliatelle.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kycklingwok med cashewnötter

(62)

Pot au feu

(36)

Kycklingspett med hummus

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies