Örtgratinerade musslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Gå loss på ett par nätmusslor och låt de gå i ugn med färska örter och vitlök. Ät som förrätt eller lägg upp på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska blåmusslor med skal
  • 2 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skrapa och tvätta musslorna. Kontrollera att de är slutna eller att de sluter sig när du knackar dem i t ex köksbänken.
  2. Koka upp vatten och 2/3 av saltet i en kastrull, lägg ner musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, ca 5 minuter. Lyft upp de musslorna som öppnat sig ur kastrullen och bryt av ena skalhalvan. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem tillsammans med smör, örter, peppar och resterande salt i matberedare till en jämn smet. Fördela smöret på musslorna. Strö över ströbröd. Gratinera i mitten av ugnen i 5-7 minuter. Servera genast.

Servering

Du kan smaksätta örtsmöret med några ansjovis- eller sardellfiléer.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Dela hummer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kräftor i hemgjord lag

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krabba med chilisås och senapssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg färska blåmusslor med skal
  • 2 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 tsk salt

Örtgratinerade musslor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Gå loss på ett par nätmusslor och låt de gå i ugn med färska örter och vitlök. Ät som förrätt eller lägg upp på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skrapa och tvätta musslorna. Kontrollera att de är slutna eller att de sluter sig när du knackar dem i t ex köksbänken.
  2. Koka upp vatten och 2/3 av saltet i en kastrull, lägg ner musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, ca 5 minuter. Lyft upp de musslorna som öppnat sig ur kastrullen och bryt av ena skalhalvan. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem tillsammans med smör, örter, peppar och resterande salt i matberedare till en jämn smet. Fördela smöret på musslorna. Strö över ströbröd. Gratinera i mitten av ugnen i 5-7 minuter. Servera genast.

Servering

Du kan smaksätta örtsmöret med några ansjovis- eller sardellfiléer.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Dela hummer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kräftor i hemgjord lag

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krabba med chilisås och senapssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)