Örtgazpacho med citronfärskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g gröna paprikor i bitar
  • 400 g skalad gurka i bitar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 dl blandade örter t ex basilika körvel, gräslök och persilja (ca 40 g)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Citronfärskost:
  • 200 g färskost naturell
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 tsk honung
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 1 dl färska örter

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till soppan i en matberedare och smaka av med socker, salt och peppar.

Citronfärskost

  1. Blanda alla ingredienser till färskosten. Smaka av med salt.
  2. Fördela färskosten i 8 glas. Toppa med soppan och garnera med örter.

Tips

Om soppan är för tjock, späd med kall grönsaksbuljong till önskad konsistens.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2017-04-24

Jättegott och kul variant på Gaspazo!

Liknande recept

Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chèvregratinerade endiver

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillade filodegsknyten med fetaost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julskinksrulle med senapskräm

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g gröna paprikor i bitar
  • 400 g skalad gurka i bitar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 dl blandade örter t ex basilika körvel, gräslök och persilja (ca 40 g)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Citronfärskost:
  • 200 g färskost naturell
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 tsk honung
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 1 dl färska örter

Örtgazpacho med citronfärskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till soppan i en matberedare och smaka av med socker, salt och peppar.

Citronfärskost

  1. Blanda alla ingredienser till färskosten. Smaka av med salt.
  2. Fördela färskosten i 8 glas. Toppa med soppan och garnera med örter.

Tips

Om soppan är för tjock, späd med kall grönsaksbuljong till önskad konsistens.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2017-04-24

Jättegott och kul variant på Gaspazo!

Liknande recept

Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chèvregratinerade endiver

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillade filodegsknyten med fetaost

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Julskinksrulle med senapskräm

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Smördegssnittar med fetaostkräm och morot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fårostknyten

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)