Örtgazpacho med citronfärskost

Örtgazpacho med citronfärskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner
  • 300 g gröna paprikor i bitar
  • 400 g skalad gurka i bitar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 dl blandade örter t ex basilika körvel, gräslök och persilja (ca 40 g)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Citronfärskost:
  • 200 g färskost naturell
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 tsk honung
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 1 dl färska örter

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till soppan i en matberedare och smaka av med socker, salt och peppar.

Citronfärskost

  1. Blanda alla ingredienser till färskosten. Smaka av med salt.
  2. Fördela färskosten i 8 glas. Toppa med soppan och garnera med örter.

Tips

Om soppan är för tjock, späd med kall grönsaksbuljong till önskad konsistens.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2017-04-24

Jättegott och kul variant på Gaspazo!

Örtgazpacho med citronfärskost
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g gröna paprikor i bitar
  • 400 g skalad gurka i bitar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 dl blandade örter t ex basilika körvel, gräslök och persilja (ca 40 g)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Citronfärskost:
  • 200 g färskost naturell
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 tsk honung
  • 1 krm salt
  • Garnering:
  • 1 dl färska örter

Örtgazpacho med citronfärskost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till soppan i en matberedare och smaka av med socker, salt och peppar.

Citronfärskost

  1. Blanda alla ingredienser till färskosten. Smaka av med salt.
  2. Fördela färskosten i 8 glas. Toppa med soppan och garnera med örter.

Tips

Om soppan är för tjock, späd med kall grönsaksbuljong till önskad konsistens.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2017-04-24

Jättegott och kul variant på Gaspazo!