Örtfyllda kuvertbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ca 37°
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 11 dl vetemjöl
  • Örtfyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 hackade eller pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl hackad färsk timjan
  • Pensling:
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 dl hackad färsk timjan

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten. Tillsätt olja, socker, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, 5-7 minuter i degblandare, 10 minuter för hand. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Blanda ingredienserna till örtfyllningen. Dela degen och kavla ut en del i taget. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Skär fyrkanter som är 10 x 10 centimeter.
  3. Lägg 1 tesked örtfyllning på varje fyrkant och vik över deg så att det blir trekanter. Tryck ihop degkanterna ordentligt så att örtfyllningen inte rinner ut under gräddningen. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och jäs 30 minuter.
  4. Pensla med olivolja, strö över flingsalt och färsk timjan. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Harriet

2014-09-23

Har ni provat om dom blir bra att frysa så man kan ha på lager ?

Kerstin

2014-07-08

Det mest fantastiska bröd som finns. Det är värt den tid det tar att göra det.

Liknande recept

Spara recept

Focaccia med rosmarin

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brödpinnar med rosmarin

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ca 37°
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 11 dl vetemjöl
  • Örtfyllning:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 hackade eller pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl hackad färsk timjan
  • Pensling:
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 0.5 dl hackad färsk timjan

Örtfyllda kuvertbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten. Tillsätt olja, socker, salt och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, 5-7 minuter i degblandare, 10 minuter för hand. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
  2. Blanda ingredienserna till örtfyllningen. Dela degen och kavla ut en del i taget. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Skär fyrkanter som är 10 x 10 centimeter.
  3. Lägg 1 tesked örtfyllning på varje fyrkant och vik över deg så att det blir trekanter. Tryck ihop degkanterna ordentligt så att örtfyllningen inte rinner ut under gräddningen. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och jäs 30 minuter.
  4. Pensla med olivolja, strö över flingsalt och färsk timjan. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Harriet

2014-09-23

Har ni provat om dom blir bra att frysa så man kan ha på lager ?

Kerstin

2014-07-08

Det mest fantastiska bröd som finns. Det är värt den tid det tar att göra det.

Liknande recept

Spara recept

Focaccia med rosmarin

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brödpinnar med rosmarin

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(5)