För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Örtfrittata

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Frittata är den perfekta brunchrätten, helglunchen eller bufférätten! Den här örtfrittatan är fullmatad med potatis, spenat och knapriga valnötter.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g potatis
  • 1 gul lök
  • 8 ägg
  • 2 dl grädde
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, grovhackad
  • 2 dl valnötter, finhackade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och lök grovt. Vispa lätt upp ägg och grädde i en stor skål. Krama ur överflödig vätska ur potatis, lök och spenat. Rör ner allt i äggvispet och tillsätt örter, valnötter, salt och peppar.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform eller ugnssäker stekpanna och grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Tips

Perfekt på buffébordet till påsk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-05-25

Kul twist med råriven potatis och den blev mild och god. Gillar man lite mer spicy mat så kan man med fördel lägga till färsk chili.

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Spagetti med tomatsås

(46)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Lax- och spenatpaj

(99)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Risnudelsallad med broccoli

(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g potatis
  • 1 gul lök
  • 8 ägg
  • 2 dl grädde
  • 450 g fryst bladspenat, tinad
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, grovhackad
  • 2 dl valnötter, finhackade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Örtfrittata

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Frittata är den perfekta brunchrätten, helglunchen eller bufférätten! Den här örtfrittatan är fullmatad med potatis, spenat och knapriga valnötter.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och lök grovt. Vispa lätt upp ägg och grädde i en stor skål. Krama ur överflödig vätska ur potatis, lök och spenat. Rör ner allt i äggvispet och tillsätt örter, valnötter, salt och peppar.
  2. Häll smeten i en insmord ugnsform eller ugnssäker stekpanna och grädda mitt i ugnen ca 30 min.

Tips

Perfekt på buffébordet till påsk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-05-25

Kul twist med råriven potatis och den blev mild och god. Gillar man lite mer spicy mat så kan man med fördel lägga till färsk chili.

Liknande recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(16)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Spagetti med tomatsås

(46)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Lax- och spenatpaj

(99)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Risnudelsallad med broccoli

(10)