Olivsallad "Zeytoon parvardeh"

Olivsallad "Zeytoon parvardeh"

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En underbar persisk sallad med oliver och granatäpple, som bara blir godare om den görs dagen före. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
  • 500 g urkärnade oliver
  • 1 dl valnötter
  • 1 granatäpple
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 dl färsk mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk granatäppelsirap eller crema di balsamico

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr panna till fin färg. Hacka grovt. Skär bort toppen på granatäpplet. Gör fem skåror genomskalet och bryt isär i klyftor.
  2. Plocka varsamt ut kärnorna. Rör ihop oliverna med resten av ingredienserna och häll upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Olivsallad "Zeytoon parvardeh"
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g urkärnade oliver
  • 1 dl valnötter
  • 1 granatäpple
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 dl färsk mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk granatäppelsirap eller crema di balsamico

Olivsallad "Zeytoon parvardeh"

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En underbar persisk sallad med oliver och granatäpple, som bara blir godare om den görs dagen före. Recept av Zeina Mourtada.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i torr panna till fin färg. Hacka grovt. Skär bort toppen på granatäpplet. Gör fem skåror genomskalet och bryt isär i klyftor.
  2. Plocka varsamt ut kärnorna. Rör ihop oliverna med resten av ingredienserna och häll upp på ett serveringsfat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!