Olivsallad "Zeytoon parvardeh"
Olivsallad
  • Tid 10 min

Olivsallad "Zeytoon parvardeh"

5 (3 betyg)

En underbar persisk sallad med oliver och granatäpple, som bara blir godare om den görs dagen före. Recept av Zeina Mourtada.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g urkärnade oliver
  • 1 dl valnötter
  • 1 granatäpple
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • 0.5 dl färsk mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk granatäppelsirap eller crema di balsamico
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta valnötterna i torr panna till fin färg. Hacka grovt. Skär bort toppen på granatäpplet. Gör fem skåror genom skalet och bryt isär i klyftor.

  2. 2

    Plocka varsamt ut kärnorna. Rör ihop oliverna med resten av ingredienserna och häll upp på ett serveringsfat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar