Olivoljemarinerade grönsaker

Olivoljemarinerade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Ett gott tillbehör som passar bra till det mesta.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 paprikor i strimlor
  • 500 g zucchini, i skivor
  • 2 röda lökar i klyftor
  • 350 g aubergine i skivor
  • 350 g svarta oliver
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 citron, skal och pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda citronskal och saft med vitlöken, och låt det hela stå och dra medan du skär grönsakerna. Stek eller grilla alla grönsakerna hastigt i en mycket het panna, med lite av olivoljan.
  2. Lägg över i en skål och slå över resten av olivoljan, timjan samt citron- och vitlöksblandningen. Blanda runt ordentligt så att oljan fördelas på grönsakerna, salta och peppra. Låt grönsakerna marineras i cirka 30 minuter.

Servering

Servera som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)
Olivoljemarinerade grönsaker
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 paprikor i strimlor
  • 500 g zucchini, i skivor
  • 2 röda lökar i klyftor
  • 350 g aubergine i skivor
  • 350 g svarta oliver
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 kruka färsk timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1 citron, skal och pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Olivoljemarinerade grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Ett gott tillbehör som passar bra till det mesta.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda citronskal och saft med vitlöken, och låt det hela stå och dra medan du skär grönsakerna. Stek eller grilla alla grönsakerna hastigt i en mycket het panna, med lite av olivoljan.
  2. Lägg över i en skål och slå över resten av olivoljan, timjan samt citron- och vitlöksblandningen. Blanda runt ordentligt så att oljan fördelas på grönsakerna, salta och peppra. Låt grönsakerna marineras i cirka 30 minuter.

Servering

Servera som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Saltimbocca med kalvfärs

Betyg
Betyg
(41)