Nudelsallad

Nudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Fräsch och syrlig sallad med smak av chili, mango chutney och koriander.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g risnudlar
  • 0.5 kg räkor med skal
  • 250 g rödkål
  • 4 salladslökar
  • 2 dl osaltade cashewnötter
  • 1 dl koriander, eller mynta, plockade blad
  • Dressing:
  • 1 röd chili
  • 0.5 dl risvinäger, eller limesaft
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk mango chutney

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna, skär kålen i tunna strimlor. Strimla salladslöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  2. Kärna ur och finhacka chilifrukten och blanda ihop dressingen. Häll hälften av dressingen på den strimlade kålen och krama den med händerna. Vänd ihop nudlar, räkor, salladslök och resten av dressingen.
  3. Vänd försiktigt ner rödkålen alldeles före servering - rödkål färgar av sig. Strö över nötter och koriander eller mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(143)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Färska vårrullar

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Thailändska fiskbiffar

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Nudelsallad
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g risnudlar
  • 0.5 kg räkor med skal
  • 250 g rödkål
  • 4 salladslökar
  • 2 dl osaltade cashewnötter
  • 1 dl koriander, eller mynta, plockade blad
  • Dressing:
  • 1 röd chili
  • 0.5 dl risvinäger, eller limesaft
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk mango chutney

Nudelsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Fräsch och syrlig sallad med smak av chili, mango chutney och koriander.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala räkorna, skär kålen i tunna strimlor. Strimla salladslöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  2. Kärna ur och finhacka chilifrukten och blanda ihop dressingen. Häll hälften av dressingen på den strimlade kålen och krama den med händerna. Vänd ihop nudlar, räkor, salladslök och resten av dressingen.
  3. Vänd försiktigt ner rödkålen alldeles före servering - rödkål färgar av sig. Strö över nötter och koriander eller mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(143)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Färska vårrullar

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Thailändska fiskbiffar

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)