
Nudelsallad med apelsin, ingefära och marinerad tofu
Betyg (1-5):
En saftig och smakrik sallad på glasnudlar, apelsin,ingefära, vitkål, salladslök och tofu som toppas med en lime och koriander
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
- 100 g glasnudlar eller risnudlar
- 2 apelsin (varav 1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 0.75 dl sweet chilisås
- 150 g vitkål, finstrimlad
- 2 dl salta jordnötter, hackade
- 1 röd chili, strimlad
- 2 salladslökar, strimlade
- lime, i klyftor
- färsk koriander
- Marinerad Tofu
- 400 g tofu
- 1 dl japansk soja
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta, riven
Gör så här
- Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofun i bitar och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 min att marinera, gärna längre. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten.
- Filea en av apelsinerna. Blanda apelsinskal, -saft, filead apelsin, ingefära och sweet chili till en dressing. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna.
- Toppa med resten av jordnötterna, strimlad chili och salladslök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Salta och peppra. Servera med limeklyftor och hackad koriander.
Nudelsallad med apelsin, ingefära och marinerad tofu
Betyg (1-5):
En saftig och smakrik sallad på glasnudlar, apelsin,ingefära, vitkål, salladslök och tofu som toppas med en lime och koriander
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Gör så här
- Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofun i bitar och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 min att marinera, gärna längre. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj med kallt vatten.
- Filea en av apelsinerna. Blanda apelsinskal, -saft, filead apelsin, ingefära och sweet chili till en dressing. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna.
- Toppa med resten av jordnötterna, strimlad chili och salladslök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Salta och peppra. Servera med limeklyftor och hackad koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-02-18
Känns som att det var mycket tofu och lite tillbehör. Skulle nog även stekt vitkålen. Smakade okej men kommer nog inte göra igen.
2020-02-13
Hej Jenny! Det hade visst försvunnit, men det ska vara 1 msk finriven ingefära. Lycka till! /Maja (webbredaktör)
2020-02-12
Det står inte hur mycket ingefära man ska till dressingen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Josefine
2022-02-18
Känns som att det var mycket tofu och lite tillbehör. Skulle nog även stekt vitkålen. Smakade okej men kommer nog inte göra igen.
2020-02-13
Hej Jenny! Det hade visst försvunnit, men det ska vara 1 msk finriven ingefära. Lycka till! /Maja (webbredaktör)
Jenny
2020-02-12
Det står inte hur mycket ingefära man ska till dressingen.