Nektarinbakelser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Lite smördeg, lite frukt eller bär, lite sylt och vips har du en fin efterrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 425 g tinade smördegsplattor
  • 10 urkärnade och tunt skivade nektariner eller persikor
  • 2 dl persiko- eller aprikossylt
  • florsocker
  • Servering:
  • vispgrädde eller glass

Gör så här

  1. Dela varje smördegsplatta först på hälften till två fyrkanter, dela fyrkanterna diagonalt till fyra trekanter av varje platta.
  2. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg nektarinskivor omlott på trekanterna utom längst ut på kanterna.
  3. Grädda tills frukten fått färg och smördegen stigit, cirka 20 minuter. Värm sylten tills den är rinnig, pensla sylt på bakelserna.
  4. Pudra florsocker över före servering.

Servering

Servera med vispgrädde eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(61)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 425 g tinade smördegsplattor
  • 10 urkärnade och tunt skivade nektariner eller persikor
  • 2 dl persiko- eller aprikossylt
  • florsocker
  • Servering:
  • vispgrädde eller glass

Nektarinbakelser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Lite smördeg, lite frukt eller bär, lite sylt och vips har du en fin efterrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela varje smördegsplatta först på hälften till två fyrkanter, dela fyrkanterna diagonalt till fyra trekanter av varje platta.
  2. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg nektarinskivor omlott på trekanterna utom längst ut på kanterna.
  3. Grädda tills frukten fått färg och smördegen stigit, cirka 20 minuter. Värm sylten tills den är rinnig, pensla sylt på bakelserna.
  4. Pudra florsocker över före servering.

Servering

Servera med vispgrädde eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Fruktsallad med polkagrädde

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(61)