Nektarinbakelser

Betyg (1-5):
3.67 (15 betyg)

Lite smördeg, lite frukt eller bär, lite sylt och vips har du en fin efterrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 425 g tinade smördegsplattor
  • 10 urkärnade och tunt skivade nektariner eller persikor
  • 2 dl persiko- eller aprikossylt
  • florsocker
  • Servering:
  • vispgrädde eller glass

Gör så här

  1. Dela varje smördegsplatta först på hälften till två fyrkanter, dela fyrkanterna diagonalt till fyra trekanter av varje platta.
  2. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg nektarinskivor omlott på trekanterna utom längst ut på kanterna.
  3. Grädda tills frukten fått färg och smördegen stigit, cirka 20 minuter. Värm sylten tills den är rinnig, pensla sylt på bakelserna.
  4. Pudra florsocker över före servering.

Servering

Servera med vispgrädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Fruktsallad med rostad kokosglass

(4)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Tiramisù med hallon och lime

(14)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Smoothie med mango och banan

(4)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 425 g tinade smördegsplattor
  • 10 urkärnade och tunt skivade nektariner eller persikor
  • 2 dl persiko- eller aprikossylt
  • florsocker
  • Servering:
  • vispgrädde eller glass

Nektarinbakelser

Betyg (1-5):
3.67 (15 betyg)

Lite smördeg, lite frukt eller bär, lite sylt och vips har du en fin efterrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela varje smördegsplatta först på hälften till två fyrkanter, dela fyrkanterna diagonalt till fyra trekanter av varje platta.
  2. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg nektarinskivor omlott på trekanterna utom längst ut på kanterna.
  3. Grädda tills frukten fått färg och smördegen stigit, cirka 20 minuter. Värm sylten tills den är rinnig, pensla sylt på bakelserna.
  4. Pudra florsocker över före servering.

Servering

Servera med vispgrädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Fruktsallad med rostad kokosglass

(4)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Tiramisù med hallon och lime

(14)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Smoothie med mango och banan

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies