Nässelsoppa

Betyg (1-5):
2.77 (26 betyg)

Plocka nässlor och gör en fyllig och lättlagad soppa av dem.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 liter rensade och späda nässlor
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl gräslök
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 4 msk timjan, körvel eller mejram

Gör så här

  1. Skölj nässlorna väl. Koka upp vatten och smulade buljongtärningar i en gryta. Lägg ner och förväll nässlorna ca 5 minuter. Sila ifrån spadet och häll tillbaka det i grytan.
  2. Hacka gräslöken. Hacka sedan nässlorna eller finfördela dem i en matberedare. Rör ut mjölet i grädden eller mjölken och vispa ner det och nässlorna i spadet. Koka soppan några minuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och någon örtkrydda. Strö över gräslöken.

Servering

Serveras med hårdkokta ägghalvor, en klick gräddfil eller créme fraiche och ev skivade rädisor i varje tallrik.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2012-05-18

Hejsan! Kan ni vara så goda och förklara vad ni menar med 2 liter nässlor? Kan tänka mig att det beror rätt så mycket på hur tätt man packar nässlorna... Vore det inte lite mindre förvirrande att ange mängden i t ex gram istället?

8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 liter rensade och späda nässlor
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl gräslök
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 4 msk timjan, körvel eller mejram

Nässelsoppa

Betyg (1-5):
2.77 (26 betyg)

Plocka nässlor och gör en fyllig och lättlagad soppa av dem.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj nässlorna väl. Koka upp vatten och smulade buljongtärningar i en gryta. Lägg ner och förväll nässlorna ca 5 minuter. Sila ifrån spadet och häll tillbaka det i grytan.
  2. Hacka gräslöken. Hacka sedan nässlorna eller finfördela dem i en matberedare. Rör ut mjölet i grädden eller mjölken och vispa ner det och nässlorna i spadet. Koka soppan några minuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och någon örtkrydda. Strö över gräslöken.

Servering

Serveras med hårdkokta ägghalvor, en klick gräddfil eller créme fraiche och ev skivade rädisor i varje tallrik.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sarah

2012-05-18

Hejsan! Kan ni vara så goda och förklara vad ni menar med 2 liter nässlor? Kan tänka mig att det beror rätt så mycket på hur tätt man packar nässlorna... Vore det inte lite mindre förvirrande att ange mängden i t ex gram istället?

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies