Muurikkabröd

Muurikkabröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Det godaste brödet i skogen med smak av fänkål gräddar du på en muurikka.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme jästid + 25 gräddtid
6 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl (ca 750 g)
  • 2 tsk fänkålsfrön eventuellt
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl.
  2. Arbeta degen för hand tills den är smidig, 7–10 minuter. Jäs nära elden eller i solen cirka 1 timme.
  3. Dela degen i 6 delar, klappa ut varje del tunt och grädda i muurikka eller stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Muurikkabröd
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl (ca 750 g)
  • 2 tsk fänkålsfrön eventuellt
  • 2 tsk salt

Muurikkabröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Det godaste brödet i skogen med smak av fänkål gräddar du på en muurikka.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme jästid + 25 gräddtid
6 stycken

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl.
  2. Arbeta degen för hand tills den är smidig, 7–10 minuter. Jäs nära elden eller i solen cirka 1 timme.
  3. Dela degen i 6 delar, klappa ut varje del tunt och grädda i muurikka eller stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!