Muurikkabröd
  • Tid 10 min + 25 gräddtid

Muurikkabröd

2.5 (4 betyg)

Det godaste brödet i skogen med smak av fänkål gräddar du på en muurikka.

  • Tillagningstid 10 min + 25 gräddtid
  • Ingredienser 6

Ingredienser

6 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl (ca 750 g)
  • 2 tsk fänkålsfrön eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och nästan allt mjöl.

  2. 2

    Arbeta degen för hand tills den är smidig, 7–10 minuter. Jäs nära elden eller i solen cirka 1 timme.

  3. 3

    Dela degen i 6 delar, klappa ut varje del tunt och grädda i muurikka eller stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar