Musselsoppa

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Gräddig soppa med kajennpeppar och klippt persilja.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten, hackad gul lök eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 dl klippt persilja
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Endast levande musslor kan användas. De ska ha helt och slutet skal eller stänga det när man knackar dem t ex mot diskbänken. Borsta musslorna under rinnande vatten och dra bort skägget.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta, ca 4 liter. Fräs lökar och persilja ett par minuter. Häll i vin och vatten och koka upp alltsammans. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka grytan ett par gånger.
  3. Lyft upp musslorna med hålslev och fördela dem i varma djupa tallrikar. Vispa ut mjölet i grädden. Rör ner blandningen i musselspadet och koka ett par minuter. Smaka av soppan med salt och peppar. Häll den heta soppan över musslorna.

Servering

Servera med sprödvärmda baguetter.

Tips

Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap och ät soppan med sked.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Uffe

2013-02-28

Coop tycker om att slösa på svart bläck i färgskrivaren, om man inte har skapat ett konto hos dem, så de kan spåra vad man gör och skicka riktad reklam, Receptet skrivs ut i mörkt grått och det går knappt att se vad som står. Fy skäms!

12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten, hackad gul lök eller motsvarande mängd purjolök
  • 1 dl klippt persilja
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kajennpeppar

Musselsoppa

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Gräddig soppa med kajennpeppar och klippt persilja.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Endast levande musslor kan användas. De ska ha helt och slutet skal eller stänga det när man knackar dem t ex mot diskbänken. Borsta musslorna under rinnande vatten och dra bort skägget.
  2. Hetta upp oljan i en stor gryta, ca 4 liter. Fräs lökar och persilja ett par minuter. Häll i vin och vatten och koka upp alltsammans. Lägg i musslorna och koka dem på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka grytan ett par gånger.
  3. Lyft upp musslorna med hålslev och fördela dem i varma djupa tallrikar. Vispa ut mjölet i grädden. Rör ner blandningen i musselspadet och koka ett par minuter. Smaka av soppan med salt och peppar. Häll den heta soppan över musslorna.

Servering

Servera med sprödvärmda baguetter.

Tips

Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap och ät soppan med sked.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Uffe

2013-02-28

Coop tycker om att slösa på svart bläck i färgskrivaren, om man inte har skapat ett konto hos dem, så de kan spåra vad man gör och skicka riktad reklam, Receptet skrivs ut i mörkt grått och det går knappt att se vad som står. Fy skäms!

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies